Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

‘Disfruita-la'

  • Josep Cabré, a l'esquerra
1 fotos

Ja fa anys que des d'Unió de Pagesos estem impulsant la campanya de promoció de la fruita entre els joves, anomenada Disfruita-la i Disfruita-la xic, per tal de potenciar el consum de fruita, on els índex de consum són més baixos. Volem contribuir amb aquesta campanya a que els joves s'habituïn al consum saludable de la fruita. La campanya consisteix a fomentar el consum d'una forma pedagògica i inclou una sessió teòrica on s'expliquen els molts beneficis que té per la salut el consum de fruita, com es produeix aquesta fruita, quines varietats tenim... Després hi ha una sessió pràctica que consisteix en un tast de diferents varietats de poma, pera, préssec, nectarines, cireres, albercocs.... amb la qual pretenem que els joves puguin identificar quina es la fruita més agradable al seu paladar.

Volem que aprenguin a trobar els gustos, la textura de les diferents fruites, etc... És una forma diferent de donar a conèixer la fruita, amb la que pretenem que els joves en consumeixin perquè realment ens gaudeixin del consum. També hem traslladat aquest projecte per als més petits, amb el Disfruita-la xic, on, amb la companyia de teatre de carrer La Cremallera, expliquem d'una forma senzilla i divertida la importància del consum i les diferents fruites que hi ha al territori, i donem una carmanyola en forma de poma plena de trossos de fruita, acompanyada d'una carta per als pares on expliquem la necessitat saludable del consum de la fruita entre els més joves.

Actualment, només el 37,8% de la població consumeix fruita diàriament, mentre que la mitjana que es consumeix és de menys de tres peces diàries, la quantitat mínima recomanada, segons els resultats de la primera Enquesta Nacional d'Ingesta Dietètica Espanyola, publicada aquest mes i realitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària.

El programa Disfruita-la, impulsat per Unió de Pagesos per promocionar el consum de la fruita dolça entre nens i joves mitjançant tastos de fruita, ha rebut un dels premis Naos 2010 que atorga el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, concretament el corresponent a la categoria de promoció d'una alimentació saludable en l'àmbit escolar. El lliurament del guardó tindrà lloc el 2 de juny. Hem competit amb 38 projectes més a nivell d'estat, i ara més que mai després d'aquest reconeixement continuarem promocionant la fruita als escolars.

Tots sabem que la promoció és una acció molt important per al sector, però no és l'única si volem sortir de la situació de crisi que estem vivint. Cal una implicació de l'administració treballant colze a colze amb el sector, que compleixin els seus compromisos econòmics amb la pagesia professional, que apliquin les mesures aprovades al Parlament de Catalunya al debat monogràfic d'agricultura, un nou pla de reconversió, etc.

 

Josep Cabré i Clariana
Coordinador territorial de Lleida de la Unió de Pagesos de Catalunya

 

Data de Publicació 29 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , alimentació , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.