Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

A JARC continuem treballant pel sector

1 fotos

Les Eleccions a Cambres Agràries del dia 20 de febrer han mesurat quina és la representativitat que els professionals de l'agricultura i la ramaderia amb dret a vot volen. I els resultats han deixat clar que JARC s'ha consolidat, una vegada més com la segona força a Catalunya en aconseguir una representativitat del 23,12%, una dada que en el cas específic de les comarques de Lleida s'eleva fins al 32%.

Abans però d'entrar a fer balanç dels resultats des de JARC volem agrair la confiança que ens han fet tots aquells que han dipositat el seu vot en favor de la nostra organització i garantir-los que treballarem dur per complir les seves expectatives. Per això, des de l'endemà mateix dels comicis, l'organització ha continuat treballant al mateix ritme que ho feia fins ara amb un únic objectiu: la defensa dels professionals de l'agricultura i la ramaderia catalana, perquè aquesta és la nostra raó de ser.

Aquestes són ja les cinquenes Eleccions a Cambres Agràries des que el 1994 es va decidir que aquest seria el sistema per a mesurar la representativitat al sector i el 2011 la participació ha estat la més elevada (59,48%). I això passa en un context de crisi greu al sector i en un marc general de desafecció. Ens hem de felicitar de la bona resposta dels professionals de l'agricultura i la ramaderia, tot i que molts no tenen dret a vot i per tant queden fora del procés. Ens toca treballar doncs, a partir d'ara per a millorar aquells aspectes que ens permetin perfilar no només la representativitat des del punt de vista social sinó també econòmic, ja que el sector ha evolucionat força des del 1994 i per tant això s'ha de reflectir com correspongui en les normatives.

Com hem dit abans, aquestes eleccions han servit a JARC per a fer una pas més en la consolidació d'un model de defensa del sector. L'any 94, Up obtenia el 68,5% dels vots a Catalunya, i la coalició que donaria lloc a JARC obtenia el 14.53%. Ara, aquests percentatges s'atansen i col·loquen a UP en el 54,4%, a JARC en el 23,3%. Poc a poc la balança de forces al sector s'equilibra i això és bo perquè facilita la pluralitat d'idees i propostes de les quals no hi ha dubte que el DARM n'ha de prendre nota.

Com hem dit, JARC continua treballant perquè hi ha molta feina a fer. Un dels reptes més importants que tots plegats tenim sobre la taula és buscar respostes i alternatives a la crisi de preus que viu el sector. Aquest és un treball de formiga i demana tenacitat i paciència, unes qualitats que els pagesos i ramaders tenim en abundància. I com a mostra, ja hem demanat una reunió del sector ramader per tractar la problemàtica del cereal, una per a presentar un paquet de mesures per a la fruita.

Cal treballar per a que la PAC preservi i respecti el caràcter estratègic del sector agrari com a productor d'aliments. Cal que la Generalitat tingui molt present la necessitat de preservar la dotació d'aquells ajuts cofinançats que són clau per a la pervivència del sector. Cal que el DARM es faci sentit a Madrid i a Brussel·les i aquesta és una tasca en la que JARC pot treballar fort gràcies a la nostra recent vinculació a COAG. En un any i mig hem aconseguit ja que el representant al Comitè Executiu del Porcí del COPA-Cogeca sigui de JARC i seguirem en aquesta línia.

Els resultats en donen força per continuar endavant. Una vegada més: moltes gràcies per fer-nos confiança. A JARC som gent com vosaltres.

 

Josep Maria Jové i Aresté
President de JARC a Catalunya

 

Data de Publicació 07 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , eleccions , JARC , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.