Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Es comencen a notar les retallades a les llars d'infants

1 fotos

El Departament d'Ensenyament té, a Catalunya, 42 llars d'infants de la seva titularitat. Dues d'aquestes són a la província de Lleida, una a Lleida capital, és la Llar Josep Borràs, situada al carrer Camp de Mart, a la falda de la Seu Vella, molt coneguda i valorada per la nostra ciutadania. L'altra és la Llar Arrel de Cervera, que dóna acollida a molts infants d'aquesta població per no dir a la seva majoria.

Aquests centres educatius donen servei a moltes famílies, perquè atenen aproximadament uns 250 infants de zero a tres anys.

Darrerament, però, el bon funcionament de les llars s'està veient afectat perquè la política de retallades pressupostàries iniciades pel Govern de la Generalitat, derivades de la situació de crisi i de l'acord de l'anterior govern (conegut com a "retallada") comença a provocar els primers efectes: quan una educadora, cuinera o qualsevol persona que hi treballa es posa malalta, té un permís de maternitat, etc., no es cobreix aquest lloc de treball, perquè no hi envien ningú a substituir la baixa. Tampoc no es cobreixen les vacants produïdes per jubilacions ni excedències. A hores d'ara, una educadora ha de donar biberons o farinetes a 7 infants de menys d'un any. Algú em podria explicar com s'ho ha de fer si quan li falta la companya ha d'atendre 14 infants alhora? La majoria de la població hem estat, en algun moment, pares o mares d'infants i sabem com n'és d'aclaparador cuidar un infant i com n'és d'important la seva cura durant els seus primers anys de vida.

Si us plau, senyora consellera, prengui's l'etapa del primer cicle d'educació infantil realment com una etapa educativa, amb totes les de la llei, i apliqui a aquest col·lectiu les condicions laborals que es mereix. Si no és així, ha de saber que està posant en perill la seguretat dels infants i la salut laboral de les treballadores i treballadors.


Pilar Torra Olivera
Responsable de Personal Laboral de la Federació d'Ensenyament de CCOO de les Terres de Lleida i membre del Comitè Intercentres del Personal Laboral del Departament d'Ensenyament.

Data de Publicació 06 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , Educació "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.