Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Ara cal continuar el treball

  • Josep Cabré, a l'esquerra
1 fotos

El diumenge 20 de febrer la pagesia catalana ha renovat la confiança a Unió de Pagesos; hem rebut un suport majoritari a les urnes en el procés d'eleccions a les cambres agràries que agraïm amb sinceritat. Per a nosaltres és molt gratificant el suport rebut després de la feina feta aquests darrers quatre anys, per tant, moltes gràcies.

Les eleccions a Cambres Agràries serveixen per mesurar la representativitat de cada organització, on de manera democràtica i lliure els pagesos, amb el seu vot secret poden escollir quin sindicat volen que els representi. Malauradament, a altres llocs la pagesia no té aquest dret, i els representants són escollits per mètodes no democràtics (a dit). Cal preservar el model que tenim a casa nostra, és el més just. Alguns han criticat les eleccions perquè comporten massa despesa i desgast a les organitzacions; la resposta és senzilla: la democràcia no té preu, és un dret fonamental i qui no hi està d'acord no és demòcrata!

Ara ens cal mirar cap al futur i continuar treballant per a la pagesia catalana. No tenim excuses, la pagesia ens ha donat força per defensar-la amb dignitat, i estarem a l'alçada, com sempre. Tenim grans reptes (lluites) al davant; hem d'exigir al departament d'Agricultura el pagament immediat dels ajuts pendents dels anys 2009 i 2010; hem de continuar la lluita contra l'abús de posició dominant que té la distribució, per incrementar els preus dels nostres productes, continuar treballant durament perquè la designació de zones ZEPA es recondueixi, per aturar els danys que produeix la fauna salvatge als cultius, treballar per acabar amb els robatoris al camp, treballar davant el gran repte d'aconseguir una PAC útil per a la pagesia, treballar, a la fi, per tenir cada dia un ofici més digne i econòmicament viable.

Nosaltres no podem garantir que assolirem els nostres objectius; això depèn dels diferents governs, però el que sí podem garantir és que lluitarem el que faci falta per defensar les nostres propostes, i després del suport rebut, amb la il·lusió  renovada i amb més ganes que mai. Moltes gràcies!

 

Josep Cabré,
Coordinador territorial de Lleida d'Unió de Pagesos

 

Data de Publicació 21 Febrer de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.