Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Eleccions a Cambres Agràries, a l'ombra de les municipals

1 fotos

El proper diumenge 20 de febrer hi ha Eleccions a les Cambres Agràries. Unes eleccions que passen totalment desapercebudes, eclipsades per les Municipals que hi ha a la cantonada. No se'n parla de nosaltres, i això posa en evidència que no som interessants ni gaire importants (només representem un 1,5% de la població). Tampoc crec que a les municipals se'n preocupin gaire del pagesos, malgrat la gent mengi tres cops al dia gràcies a nosaltres.

Des de JARC portem molts anys treballant per ajudar al sector agrícola i ramader català. Avui podem dir que som el sindicat agrari català amb major representativitat a Madrid i a Brussel·les, i això és arran del nostre acord amb COAG ara fa un any. I no només això, el representant del porcí al COPA-Cogeca, a Brussel·les, és el responsable del porcí de JARC. I com no, a Catalunya participem i fem propostes a totes les taules sectorials i som membres de Pimec perquè pensem que els pagesos i ramaders han de tenir mentalitat empresarial si volen fer surar les seves explotacions, per poc bucòlic que aquesta afirmació els resulti a alguns als quals encara els agradaria dibuixar-nos amb boina i barretina.

Estem patint una molt forta crisi del cereal, que amenaça ser pitjor que la del 2008, on una especulació descarada fa augmentar el preu del pinso de manera irracional (més d'un 30% en l'últim any). Estem parlant d'alimentació, tant per els animals com per les persones, i amb el menjar no s'hi juga. Però ningú és capaç de posar-hi fre.

Estem lluitant per garantir uns preus mínims i poder fer front a aquest increment de costos que ens permeti guanyar-nos la vida amb l'activitat agrícola i ramadera. Defensem els productes de proximitat, que són de casa i més frescos. Però alhora demanem la reciprocitat en frontera, és a dir, que els productes que venen de fora compleixin les mateixes exigències i controls que els nostres. Volem una administració més transversal i senzilla que ens ajudi a fer les coses bé i a ser més competitius.

Hem aconseguit a través d'un conveni amb ADARO (Associació D'alcohòlics Rehabilitats d'Osona) personal format per a fer feines a granges de la comarca, ja sigui per cobrir treballs esporàdics o continuats, on només es paga per les hores treballades; és una gran ajuda per pagesos que necessiten un cop de mà i no es poden permetre contractar personal.

Hem intentat ser a tot arreu on hi hagut debat que afecta al sector: reforma de la PAC, ampliacions de les zones vulnerables, mobbing rural... Hem dit el que pensem en debats monogràfics al Parlament, hem fet xerrades, cursos de formació, etc.

Si volem tirar endavant la única força que avui tenim els pagesos i ramaders tenim és fer-nos sentir. Anar a votar és important i només anant junts podem aconseguir obrir els ulls a una societat que ens necessita però no ho reconeix.

Som conscients que estem vivint moments difícils i una època de canvis, però creiem en el sector i continuarem lluitant per poder fer el que nosaltres estimem.


Dolors Puig-Alsina Mas
Responsable del Grup de Dones de JARC

Data de Publicació 14 Febrer de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , eleccions "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.