Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Infraestructures essencials atra vegada a l'espera

1 fotos

El Ministre de Foment José Blanco afirma que Catalunya surt enfortida de la retallada d'inversions en infraestructures. La supressió esmentada ha estat inclosa en el pla d'austeritat del govern espanyol, aprovat per tal de reduir el dèficit públic latent.

Inicialment, cal dubtar que un pla d'austeritat tingui que comportar ineludiblement una retallada d'inversions. Econòmicament, entenem inversió com un projecte per obtenir una rendibilitat futura; rendibilitat que comportaria de facto, augment de la productivitat i del benefici empresarial -amb el conseqüent increment del consum i de la inversió privada-, disminució de les taxes d'atur, ingressos estatals per la pròpia fiscalització...; és a dir, la inversió pública repercuteix positiva i directament en la dinamització de l'economia del país. Un pla d'austeritat doncs, el que ha de contenir són mesures de contenció de la despesa, i excepcionalment, aplaçament de les inversions previstes en mesura de la seva productivitat i repercussió econòmica.

Endinsant-nos una mica més en el quid de la qüestió; entenem que una retallada d'aquestes característiques hauria de tenir com a premissa no incloure, en cap cas, aquelles inversions essencials en el desenvolupament i dinamització de l'economia. Sembla que el govern socialista no s'adona de la greu repercussió de les seves accions i posposa inversions de gran calat, essencials per a la revifalla econòmica, i encara pitjor, colpeja directament el sector de la construcció, qui més ha sofert la crisi econòmica durant aquests últims dos anys.

El president de la cambra de contractistes Rafel Romero i igualment, el sindicat UGT han xifrat entre 20.000 i 22.000 la pèrdua de llocs de treball a Catalunya, ni més ni menys que un 7% més d'atur per al sector.

Catalunya (com no), en surt molt mal parada. Infraestructures essencials per al desenvolupament del país, tan necessàries com reiteradament reclamades, quedaran altra vegada a l'espera, perpetuant el dèficit d'infraestructures de Catalunya un cop més.

Dues d'aquestes retallades "perjudicaran directament el creixement econòmic de Lleida", com va dir el candidat de CIU al Parlament, Albert Batalla. La primera escapçada, la decisió que afecta el que havia de ser el principal accés a l'Aeroport Lleida-Alguaire, la rescissió de contractes dels trams de l'autovia A-14, de Lleida a Almenar. Tanmateix i incomprensiblement, l'aplaçament de la complexa i imprescindible obra de la A-27 de Tarragona a Montblanc, que tot i acumular molts anys d'endarreriment, es farà esperar fins a una futura licitació del propi ministeri, avui sense data.

Definitivament i sense més dilació, ha arribat l'hora de gestionar els nostres propis recursos. El ministre José Blanco, com tants d'altres abans, ha tornat a maltractar Catalunya amb les seves injustes decisions polítiques. Però el que fa vessar la gota del vas és que, havent retallat les inversions en infraestructures sense cap tipus de criteri, trinxant també les aspiracions catalanes, es permet el luxe de vacil•lar-nos dient que en sortim reforçats. -Serà demagog-.

Sortosament, els catalans aviat parlarem a les urnes i tard o d'hora el país es veurà reforçat de tot aquests greuges. Només em de fer el pas endavant definitiu i aconseguir decidir per nosaltres mateixos.

Data de Publicació 18 Octubre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Govern estatal "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.