Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

El Fibrimex

  Aquest escrit ve a ran d'una noticia que em va deixar esglaiada i vull compartir aquí, sembla ser que la Unió Europea acaba de donar el vist i plau a la utilització de Fibrimex, un enzim d'origen animal que serveix per enganxar trossos de carn de diferents animals amb la finalitat de construir un nou filet sense que es noti. Aquesta pega es produeix a a partir del fibrinogen i la fibrina que s'obtenen de la sang del porc o la vaca i tenen la funció de coagular. El Fibrimex s'està utilitzant a EEUU y Holanda des de fa més de 15 anys i ara arriba al nostre mercat.

  Amb la utilització d'aquesta pega, insípida i innòcua per la salut, així es com ens la presenten els seus creadors es rendibilitza al màxim la carn, sobretot per els restaurants, afirmen.

  És a dir, que els únics que es beneficien d'aquest poti-poti carni són els qui el distribueixin i utilitzin en favor del seu negoci.

  I quin lloc ocupa el consumidor en aquesta escala d'interessos? Hauríem d'agrair-li a la Unió Europea la seva bona voluntat d'aprofitar fins l'ultima espurneta de carn? Intentaré valorar els beneficis que prometen si introduïm el fibrimex a les nostres vides i panxes. Anem a pams, suposant que vaig a un restaurant i demano un entrecot que de mitja val uns 14 euros, existeix la possibilitat de que em portin un plat on l'únic que és el que sembla sigui el recipient en si? Tenint en compte que les verdures que acompanyen possiblement son transgèniques, la salsa de la guarnició és feta d'un producte precuinat i l'entrecot es un collage de diferents animals fins i tot de diferents races. Seré agosarada si dic que em sento enganyada? La excusa de la màxima rendibilitat econòmica no hauria de primar per sobre de la qualitat, salut o benestar tant de les persones com dels animals. En el moment de les votacions per la utilització d'aquesta substància, Suècia va ser l'únic país que va votar en contra ja que ho considera "un engany al consumidor". Cal dir també que la "Santa" Unió Europea ha aprovat la utilització de Fibrimex amb la condició que s'indiqui en l'etiquetatge però caldrà veure si es compleix. Qui compraria de manera conscient uns pits de pollastre sucats amb aquest invent? O en quin restaurant advertirien a la carta: "Entrecot al Fibrimex" ¿Encara que potser sí que donaria joc la possibilitat de prendre entrecot de porc d'aglà i vedella d'Argentina, ben prensadets. O bé, poder triar quin tipus de carn vols que t'hi barregin. Ja que la pega te la menges tu, seria un detall que et deixessin triar quins animalons vols que t'hi fiquin. Potser el senyor Ferran Adrià hi trobarà un nou camp per a l'experimentació culinària. Jo de moment, i vista la situació, em quedo amb les sopes d'all de tota la vida.


  Núria Castany  Data de Publicació 16 Juliol de 2010
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " alimentació "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.