Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

La Diputació de Lleida, amb els nostres pagesos

1 fotos

El passat dia 24 de maig vàrem donar un pas molt important per pal·liar una situació que afectava molt negativament pagesos, ajuntaments i comarques de Lleida de cara a la campanya agrària d'aquesta temporada. La desaparició dels plans d'ocupació com a conseqüència de l'eliminació de la partida econòmica per part de l'Estat espanyol en els pressupostos generals de l'Estat de 2012, abocava pagesos i ajuntaments a una situació força difícil per organitzar i gestionar la incorporació d'un nombre important de persones treballadores per realitzar tasques de recollida, d'emmagatzematge i d'envasament de fruita.

Després de llargues converses mantingudes amb el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, posant en comú la preocupació que suposava el fet de no poder atendre la gestió de les oficines i els allotjaments, des de la Diputació de Lleida ens hem compromès amb el departament d'Empresa i Ocupació a fer una aportació de 70.000 euros a la campanya agrària de treballadors de la fruita que coordina el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb la col·laboració d'administracions públiques, organitzacions empresarials agràries i sindicats.

Aquesta iniciativa permetrà la incorporació de col·laboradors socials per portar a terme les tasques al front de les oficines municipals de la campanya i dels allotjaments de treballadors temporers. Amb el cofinançament d'una part d'aquestes despeses, la Diputació de Lleida es posa al costat de pagesos i ajuntaments del territori per possibilitar que els serveis que ofereixen aquestes oficines, que se centren en tasques de gestió administrativa, mediació social i laboral, i organització de l'acolliment dels temporers, es puguin desenvolupar amb plenes garanties durant la present campanya, que ha començat aquest mes de maig i acabarà pels volts de l'octubre. Aquesta mesura, a les comarques de Lleida, comportarà que unes 63 persones perceptores de subsidi per desocupació realitzin funcions de col·laboradors socials en un total de 43 municipis.

Des de la Diputació de Lleida creiem necessari un suport actiu de les administracions a la pagesia, la ramaderia i la indústria agroalimentària perquè aquest sector és un sector estratègic per al futur del país, garant de productes de qualitat, vital per al sosteniment de la població al territori i necessari per a la conservació del nostre entorn.

La col·laboració que a través de la Diputació de Lleida durem a terme aquesta campanya agrària amb el SOC és conseqüència d'aquesta aposta pels nostres pagesos i pels nostres ajuntaments, i ens és possible de fer-la gràcies al rigor, l'estalvi i l'eficiència que apliquem a diari en la gestió i l'assignació dels recursos públics.Joan Reñé i Huguet

President de la Diputació de Lleida

 

 

Data de Publicació 11 Juny de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Diputació Lleida "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.