Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Protestem contra el tancament dels CAP de Lleida les tardes d'estiu

3 fotos

L'Assemblea d'Indignats de Cappont volem manifestar la nostra total oposició al tancament dels CAPs de Lleida ciutat durant les tardes d'estiu en considerar que es tracta d'una mesura més cap al deteriorament dels serveis de la sanitat pública per part del Govern neolliberal de CiU. És per aquest motiu que aquest dilluns 2 de juliol, dia d'inici d'aquesta mesura a les 17.00 h, hem realitzat una protesta ciutadana, amb xiulets i cartells, a les portes del CAP de Cappont contra una retallada horària totalment injustificada. Davant aquest injust ajust els Indignats de Cappont manifestem el següent:

1. Que el tancament dels CAP de les 17.00 a les 20.00 des de l'1 de juliol fins al 14 de setembre afectarà l'atenció sanitària de proximitat ja que obligarà als usuaris a traslladar-se al CCUAP de la Rambla Ferran.

2. Que les raons de reducció de despeses de personal i energia no justifiquen una mesura com aquesta perquè atempta contra la qualitat i l'agilitat de l'atenció mèdica i d'urgències als barris principalment aquells que estan més allunyats del centre de la ciutat.

3. Que les mesures de reforç del CCUAP amb un metge i una infermera més són insuficients per suplir i atendre les urgències davant el tancament estival de tarda de 7 CAPs en les dimensions d'una ciutat com Lleida.

4. Que no és gens seriós que responsables dels CAP justifiquin la mesura per manca d'activitat "ja que la gent és a la piscina, a la platja o a casa perquè fa massa calor". Entenem que aquests responsables no entenen el principi de contingència en Salut (allò que pot o no pot succeir): qualsevol urgència es pot donar en qualsevol hora i qualsevol moment i en sanitat els criteris d'atenció urgent, ràpida i pròxima s'anteposa a l'estalvi econòmic. És més, aspectes com la calor i el bany en una piscina són circumstàncies i elements que poden incrementar la necessitat de les atencions principalment en sectors més vulnerables com els infants i la gent gran.

Minuts després del tancament una desena d'usuaris que desconeixien la mesura han assegurat que la nova retallada els havia complicat la seva atenció mèdica perquè els obligava a desplaçar-se lluny del barri de Cappont.

Per tot això, reclamem aturar aquesta mesura de tancament i instem a les autoritats sanitàries a l'obertura dels CAP durant les tardes d'estiu, que hauria d'anar acompanyat amb una dotació de serveis i personal apropiats per avançar en la qualitat sanitària. A la vegada, creiem que fora molt positiu que els professionals, agents socials, partits i altres es pronunciessin en contra d'una mesura que només fa que avançar cap a la destrucció del serveis públics en favor de les privatitzacions i els negocis privats. Tanmateix, considerem que els responsables del CAP de Cappont i de l'ICS no han complert la seva promesa d'informar degudament, amb diàleg i intercanvi d'opinions amb els usuaris, promesa a la qual es van comprometre el passat desembre en una reunió amb portaveus de l'Assemblea d'Indignats del barri.

Com van expressar 2.347 veïns, a Cappont no volem retallades al nostre CAP!
La nostra salut no es retalla ni de tarda ni de dia!


Assemblea d'Indignats de Cappont


Data de Publicació 03 Juliol de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " CAP Alcarràs , centres sanitaris , Lleida , mobilitzacions ciutadanes , moviment indignats , retallades "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.