Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

El 22 de maig a favor de l'educació de qualitat dels nostres fills i filles

1 fotos

El Govern de Catalunya està afrontant la gravíssima situació econòmica del país imposant una perversa i inútil espiral d'austeritat que té com a objectiu el desmantellament de l'estat del benestar.

Aprofitant la dramàtica situació d'atur del nostre país, fa que l'opinió pública sigui favorable a qualsevol mesura teòricament orientada a la recuperació econòmica i, enfortits pel que consideren un "plus de legitimitat" per les majories obtingudes a les eleccions, utilitzen el poder polític per destruir i privatitzar els serveis públics que són la riquesa dels que no som rics, els que asseguren la dignitat de les nostres vides.

El pressupost del Departament d'Ensenyament no ha parat de perdre pes sobre el conjunt dels pressupostos del Govern. Passa de representar el 16,5% l'any 2010 al 13,7% previst el 2012. La retallada acumulada en els 2 últims pressupostos serà del 13,57% que és la retallada més gran que s'ha produït a totes les comunitats autònomes. Malgrat l'evolució global del pressupost de la Generalitat, el pressupost destinat a educació ha disminuït, i també el seu percentatge sobre el global. El compromís del president Mas a l'inici del seu mandat de preservar l'educació de les retallades és molt lluny de la realitat manifestada en els pressupostos. L'educació no és la seva prioritat.

Catalunya tindrà el pròxim curs 15.000 alumnes més que el curs passat i 3.007 places menys de professors: la qualitat de l'educació es veu greument compromesa.

A les escoles d'infantil i primària es redueix:

  • Mig mestre en centres de primària d'una línia.
  • Un mestre en centres de 2 línies.
  • Un mestre i mig en centres de 3 línies.

Als instituts es redueix el següent nombre de professorat:

  • Un professor en centres de fins a 25.
  • Dos professors en centres d'entre 26 i 40.
  • Tres professors en centres entre 41 i 60.
  • Quatre professors en centres de més de 60.

És a dir, al territori de Lleida, el proper curs hi haurà aproximadament 300 docents menys per atendre a uns 2.000 nous alumnes.

Des de CCOO hem denunciat aquestes polítiques i promovem la mobilització social per aturar-les i canviar-les per polítiques sostenibles, socialment i econòmicament, que comportin més èxit escolar i social per a la infància i el jovent de Catalunya.
Portem més de dos anys de lluita oberta i sostinguda contra les agressions a l'educació pública i a tots els seus treballadors i treballadores. I ara, amb més força que mai, hem d'aturar l'increment de ràtios, la no-contractació de més de 3.000 companys i companyes de primària i secundària, la no-substitució fins als 10 dies d'incapacitat temporal i les RETALLADES ECONÒMIQUES ACUMULADES.

CCOO segueix intentant la mobilització de tota la comunitat educativa i, en el marc de l'acció sindical unitària, fem una crida al professorat a participar activament i massiva:

EL 22 DE MAIG DE 2012:
- A LA VAGA A L'ENSENYAMENT A TOT L'ESTAT, EN TOTS ELS SECTORS i NIVELLS EDUCATIUS.
- MANIFESTACIÓ, A LES 18 h, DAVANT DELS SERVEIS TERRITORIALS D'ENSENYAMENT DE LLEIDA.

Les federacions de pares i mares (CEAPA, FAPAC i FAPAES) donen suport la vaga del 22 de maig!
Totes les organitzacions i sindicats d'estudiants també convoquen vaga !

El 22 de maig no és el final de res, és el principi i punt d'inflexió contra el desmantellament de l'educació pública al nostre país.

 

Cristina Rodríguez i Vila
Membre de l'Executiva del Sindicat d'Ensenyament de CCOO Terres de Lleida

 

Data de Publicació 20 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , Educació , Generalitat , Govern estatal , retallades , sindicats de treballadors "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.