Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Plataforma per la compra de comunals al terme d'Aitona

1 fotos

Amb aquest document i coma plataforma legalment constituïda, volem reivindicar un dret que altres veïns del nostre municipi ja han pogut fer seu: la compra de les terres comunals que, des de fa anys i fins i tot generacions, estem treballant amb el consentiment dels diferents ajuntaments. A més a més, manifesten que aquest és l'únic objectiu que tenim i que ens desvinculem de qualsevol interès polític. És per aquest motiu que ressaltem la diversitat ideològica que hi ha entre les persones que donem suport a aquest plataforma.

A l'hora de valorar aquestes terres s'ha de tindre en compte que la majoria són parcel·les que no es podrien cultivar de manera aïllada; eren terrenys incultivables de secà sense cap aprofitament i avui, gràcies al nostre esforç i les nostres inversions -anivellaments, pantans, instal·lacions de reg, pagament del dret d'aigua...-, són terres productives i estan integrades en les nostres explotacions, sent part indivisible d'aquestes per a la seua supervivència. Tot i les dificultats del sector, hem de continuar fent grans inversions en aquestes parcel·les, com el futur reg a pressió, avui ja en marxa. Totes aquestes inversions han donat beneficis al nostre municipi i comarca, ja que la productivitat d'aquestes terres hem pagat impostos -IOVA, IRPF, Seguretat Social, cànon de l'aigua...- i també hem donat feina a moltes persones, fet molt important avui en dia.

Per tot això, han estat els comunals l'objecte d'aquesta plataforma. Som un grup de pagesos del terme d'Aitona que demanem el dret a la compra dels comunals amb les mateixes condicions i preu que ho van poder fer els altres veïns del municipi. Aquest precedent de compra ens mou a demanar igualtat i rebutjar que se'ns apliqui una taxa que considerem injusta. Malgrat que sigui legal, al cap de pocs anys hauríem de pagat el mateix que altres veïns han pagat per comprar les terres, però nosaltres no seríem propietaris com ells. Tampoc tenim l'opció d'abandonar els terrenys, ja que estan integrats dins les finques i les nostres explotacions quedarien destrossades. Per tot això, no entenem que se'ns doni un tracte diferent a altres veïns simplement pel fet d'haver començat a vendre per una punta del terme i no per l'altra.

Desitgem que el sentit comú prevalgui al sentit econòmic que ens ha conduït a la crisi actual, de la qual, els pagesos no som culpables, més aviat al contrari. Sentim que "uns quants" hem d'aportar més recursos per a solucionar aquesta crisi, quan sempre hem estat solidaris com la resta de veïns. Per tot això demanem poder comprar les terres comunals.

 

Plataforma per la compra dels comunals al terme d'Aitona

 

 


Data de Publicació 04 Abril de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Aitona , mobilitzacions ciutadanes "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.