Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Més que mai, el 8 de març, per tots els nostres drets!

1 fotos

Aquest any el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, està marcat pel desmantellament del nostre minvat estat del benestar i per les retallades de drets socials, sexuals, laborals, econòmics, democràtics, culturals, etc. que les dones patim en major mesura, ja que l'esquerda de gènere cada cop és més ampla. Aquest any també tenim la nova reforma laboral injusta per a les treballadores i els treballadors, inútil per a l'ocupació i ineficaç per a l'economia que, a més de representar una pèrdua de drets per a tothom, per a les dones suposa intensificar les desigualtats i les discriminacions en el mercat laboral, tanca la porta a l'avanç, en la negociació col·lectiva, de mesures i plans d'igualtat, impedeix l'aplicació de l'acció positiva de manera transversal i ens aboca a la regressió en matèria d'igualtat efectiva entre dones i homes en l'ocupació.

A Catalunya s'ha fet palès aquest retrocés amb la retallada de les polítiques públiques, cosa que ha debilitat l'estat del benestar, i amb la reducció dels pressupostos destinats a polítiques d'igualtat, a la Llei d'autonomia personal i a la Llei de drets sexuals i reproductius, així com la supressió d'organismes i centres destinats a l'atenció de les dones en situació de vulnerabilitat.

CCOO seguim denunciant les desigualtats i discriminacions de gènere en el mercat de treball, que es manifesten en més dificultats per accedir a l'ocupació: el 2011 a la demarcació de Lleida la taxa d'ocupació mitjana de les dones va ser del 46%, mentre que per als homes era del 58%, la taxa d'atur femení arriba, de mitjana, a Lleida, durant el 2011, al 14%, mig punt per sobre de la dels homes. Laboralment la majoria de les dones s'ubiquen en els sectors més mal retribuïts i en les categories professionals més baixes i, per tant, perceben unes prestacions d'atur més minses i tenen unes cotitzacions socials menors; tot això les converteix en persones més vulnerables davant la crisi econòmica.

Aquest 8 de març, CCOO refermem de nou el nostre compromís amb les polítiques d'igualtat entre dones i homes en el món laboral, reivindiquem el desenvolupament d'un model social més just i igualitari en drets i l'eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones.

CCOO fem una crida a la mobilització general contra la reforma laboral i les polítiques antisocials dels governs central i català i demanem que tothom s'afegeixi a les demandes de les dones, perquè així hi guanya tothom.


Inma Romeo Mallafré
Àrea de Política Social i d'Igualtat
CCOO de les Terres de Lleida

 

Data de Publicació 07 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " associacions de dones "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.