Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Les xarxes socials s'han convertit en l'altaveu més immediat de la nostra societat

1 fotos

Les xarxes socials possibiliten una nova comunicació entre ciutadans dintre d'un mateix municipi. S'han convertit en l'altaveu més immediat de la nostra societat. Fan possible difondre preocupacions, notícies, idees, i que tothom tingui veu. Fan possible de manera instantània el que en altres èpoques costaria setmanes que funcionés amb el boca-orella. Aprofitant aquesta eina vull fer unes modestes reflexions sobre polítiques de personal a l'Ajuntament d'Alcarràs:

-Quan els dirigents de qualsevol empresa, sobredimensionen i dupliquen la plantilla de treballadors,(amb el conseqüent cost) i ho fan amb l'objectiu de tenir cobert tot l'absentisme, (per baixa d'enfermetat, dies personals de lliure disposició, vacances, etc...) aleshores, apareix l'acomodament, llavors aquestes empreses es converteixen en inviables.

-Quan la falta de control i l'amiguisme entren en el dia a dia, de la llibertat és passa al llibertinatge. Està demostrat que aquestes pràctiques fomenten més absentisme. En circumstàncies normals aquestes empreses desapareixen. En les circumstàncies actuals, de forta crisi, encara és més preocupant. De tota manera, el principal perjudicat és l'empresari... allà ell amb les seves decisions i operativitat de la seva empresa.

-Quan aquesta mala gestió es produeix en un Ajuntament, la pràctica habitual és augmentar la càrrega fiscal dels seus ciutadans, en un últim intent de mantenir la situació creada.En el cas d'Alcarràs la mala praxis ha estat evident. Amb l'afegit d'un clientelisme polític total. Aquí, el perjudicat no ha estat un empresari-propietari, aquí els perjudicats som tots/es. 

-Quan això passa, el grau d'indignació de la ciutadania és proporcional a la càrrega fiscal que pateix.

Malgrat que aquestes reflexions poden semblar un atac als treballadors de l'ajuntament... No ho són, més aviat els hauria de semblar un intent de salvaguardar els llocs de treball "lògics" pel nostre poble. Si no retornem a la lògica en el nombre de treballadors, al final en sortirà perjudicada la totalitat de la plantilla. 

Alcarràs, si ningú ho evita, va camí de convertir-se en un dels primers ajuntaments que deixarà de pagar alguna nòmina als seus treballadors, (ojala no es faci realitat aquesta profecia). De moment, s'ha evitat fent un espoli als seus veïns, (espoli a la espanyola*). Els alcarrassins més espoliats estan sent els d'abans, els de tota la vida, els que sempre han sostingut el sistema. -els 5.000 habitants de sempre-, (de sempre s'entén els que compleixen amb deures i obligacions, ara que ningú en faci bandera racista).Fins aquí tothom pot pensar que això passa a tot arreu. Però, hi ha una característica que ens diferència. És, el model urbanístic que va triar algun il·luminat.

I tampoc ens podem excusar amb la crisi. Alcarràs, en pocs anys hem adelantat, i ens hem situat al capdavant de municipis que arrossegaven un endeutament històric. Nosaltres veníem de ser dels més sanejats... I ara, anem al capdavant!
Polítiques alcarrassines dels últims anys, com:

1) Deixar construir sense els carrers urbanitzats.
2) Deixar construir sense criteris típics del nostre poble, prolongant l'aprovació del nou pla urbanístic, per així poder gestionar les obres a "tutiplen".
3) Una pressió policial baixa per als que hauria de ser dura, i dura per als que mantenien la festa. (els 5.000).
4) Uns serveis encarats cap a una tipologia de nouvinguts, que no volen complir amb els deures i obligacions que qualsevol societat imposa a la immigració que acull. 

Amb totes aquestes polítiques, hem creat un caldo de cultiu ideal, perquè tot això ens exploti a la cara.

El poc arrelament en el territori d'un percentatge elevat de població i una fiscalitat alta, seran les principals causes de morositat en el pagament d'impostos. Llavors què farem? fer pagar més als ciutadans que sí compleixen amb les seves obligacions?
Si els ingressos baixen per culpa de la morositat, que no ens vinguin a buscar als 5.000 de sempre.


Manel Ezquerra Tomàs


Data de Publicació 04 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , Alcarràs , crisi econòmica , immigració "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.