Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Aitona amb el Dia Internacional de les Dones Rurals

1 fotos

En la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona a Beijing (1995), es va suggerir que el 15 d'octubre es celebraria el "Dia Mundial de la Dona Rural". El 18 de desembre de 2007, l'Assemblea General, en la seva resolució 62/136, l'estableix com a dia internacional. Fou el 15 d'octubre de 2008 quan es celebrà el primer "Dia Internacional de les Dones Rurals". És, per tant, una diada que les dones de la terra hem i volem celebrar.

Les dones del món rural, sempre han estat polivalents, valentes, atentes als aspectes relacionats amb la família, amb la casa, si, a tot això que "tradicionalment" se'ns atribueix a les dones per "naturalesa". Però hi ha més, molt més. La dona rural coneix la terra, coneix els conreus, coneix els secrets de la natura (per a la salut, per a la nutrició,...). La dona rural ha viscut durant molt temps a l'ombra del pagès i, fins i tot, ha viscut per al pagès. Les cabaleres, les noies sense dot,...quin era el seu futur? Però, pensem també en les pubilles que heretaven tot el patrimoni, tal qual un noi, pensem també en les vídues usufructuaries de les quals depenia l'hereu quan aquest es volia vendre la terra... Són petits exemples, però realment, són aquestes dones, moltes sense nom, les que ens apropen a la realitat rural. 

El temps ha fet que aquestes dones i que aquests sistemes hagin anat evolucionant i hagin anat canviant. Avui en dia, les dones tenim uns drets reconeguts. Recordem que abans de l'estiu es va aprovar la Llei de titularitat compartida per afavorir la igualtat de gènere en el camp. Continuarem treballant a les explotacions, però ara ja les podrem gestionar administrativament i anirem consolidant els nostres drets com a titulars.

Ja no som les dones rurals sense estudis com la majoria de les nostres mares. Sí, continuem sent el pilar de la família, anem a l'horta, ens ocupem de la salut, de l'alimentació i de quantes coses més... I treballem, si, com sempre, treballem, però ara amb més drets, i ens comencem a sentir més valorades, però encara ens falta... Per aquest motiu, a Aitona, ens alegra molt poder celebrar enguany el Dia Internacional de les Dones Rurals, sobretot perquè estem orgulloses del recent naixement d'una nova marca en el nostre poble, el FRUITURISME. I estem contentes perquè és una marca que emmarca un projecte global i ambiciós en el qual les dones en són especialment les protagonistes. FRUITURISME vol posar en valor la fruita dolça d'Aitona a través del turisme. Pensem que la dona ha de ser un dels motors d'aquest camí que ara iniciem. 

La dona rural del Baix Segre coneix la terra, coneix la manera de fer i coneix les necessitats de les nostres terres. Creiem que tenim dones amb empenta, amb coratge, que sabran potenciar els recursos que tenim al nostre territori. Volem dotar a les nostres dones de formació específica, amb cursos sobre emprenedoria, feminització de les cooperatives, producció artesanal i el que convingui per a que elles mateixes es facin visibles en el món de la fruita dolça, i per a que elles mateixes dinamitzin turísticament el territori, amb noves cases rurals, amb negocis de producció pròpia en els que la fruita, el nostre mitja econòmic, en sigui el live motive. 

La celebració del Dia Internacional de les Dones Rurals ens serveix per recordar, any rere any, que en el món rural, les dones hi tenim un paper ben visible. I és així perquè les dones del món rural ens identifiquem amb la nostra terra, amb les nostres tradicions, però també tenim la nostra pròpia visió de futur. És per això que volem reivindicar el nostre valor i la nostra presència, sabent que amb la nostra empenta, les nostres contrades aniran a més i a millor. Aitona vol felicitar, doncs, a totes les dones del món rural que, dia a dia, van avançant en el camí de la seva visibilitat.


Rosa Pujol Esteve
Alcaldessa d'Aitona

Data de Publicació 14 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Aitona , ajuntaments , associacions de dones , Fruiturisme "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.