Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Ni a la feina, ni a casa! Rebutja. Denuncia. Educa

1 fotos

CCOO amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, reitera el seu compromís en la lluita contra aquesta xacra social que nega el drets fonamentals de les dones i nenes i que és la manifestació més devastadora de la discriminació per raó de sexe.

La violència de gènere no és una qüestió privada, sinó que es tracta d'un problema social i la seva eliminació és una condició essencial per a la igualtat, el desenvolupament i la pau. CCOO afirmem que la violència contra les dones viola els drets humans i constitueix la manifestació de relacions de poder històricament desiguals entre dones i homes que han conduït a la seva dominació i subordinació.

Dues lleis orgàniques de caràcter estatal fan expressa referència a la violència masclista, una molt concreta: la "Llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere" (LO 1/2004) i l'altra la "Llei orgànica per a la igualtat efectiva entre dones i homes" (LO 3/2007), en la que s'incorporen els conceptes relacionats amb la violència a la feina. Ambdues lleis, sens dubte, van ser el resultat de la pressió exercida per la societat, les organitzacions sindicals i de dones.

La Llei contra la violència de gènere va rebre el suport unànime del ple del Congrés per a la seva aprovació. Aquest compromís hauria de portar implícit la seva aplicació per part del nou govern, sigui quin sigui el seu signe polític. Pensem el mateix per a Catalunya. L'antic Govern amb la promulgació per de la Llei 5/2008, del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista, que també recull la violència en l'àmbit laboral en el seu articulat, ho va iniciar però la llei necessita ser desenvolupada.

Els instruments que s'havien desenvolupat en l'etapa de l'antic Govern,que havien servit per començar a sensibilitzar els agents socials, al mateix temps que es construïen algunes eines operatives de treball, ara, amb motiu, o excusa, de la manca de recursos, s'han eliminat (Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball), sense que de moment se n'hagin creat de nous.

L'avanç en la detecció de la violència de gènere, les sancions i mesures d'allunyament dels agressors, alhora que el seguiment administratiu en la garantia de protecció, atenció i serveis a les víctimes, estan significant un canvi paradigmàtic en la societat, mostrat a través del compromís públic i manifest contra la violència masclista d'innombrables organitzacions socials, polítiques, del món de l'art, de la cultura, de la comunicació o l'economia i també des de col lectius d'homes que manifesten que una altra masculinitat és possible, contrària al masclisme i allunyada dels patrons polítics i socials que sustenten la violència contra les dones.

Tanmateix, no totes les mesures han rebut el mateix impuls administratiu i de creació de recursos per a la seva implantació. Són precisament les de caràcter preventiu, com és el cas de l'educació, les que han tingut un escàs o nul desenvolupament, tot i a aspirar que a través de les polítiques educatives s'aconsegueixi una formació en el respecte a la igualtat entre dones i homes.

Tampoc deixem de banda que violència en el món laboral queda molt invisible; des de les institucions que hi treballen no es fan visibles els casos. Al nostre país, segons les dades de l'Enquesta de Violència Masclista a Catalunya (Departament d'Interior, 2010) al llarg de la seva vida, un 4% de les dones s'han vist obligades a deixar la feina a causa d'algun tipus d'assetjament sexual.

L'activa i decidida acció sindical i social en la lluita per la igualtat efectiva de dones i homes és essencial per avançar cap a una societat sense violència masclista. Quan denunciem la violència contra les treballadores, estem defensant el dret a la igualtat de gènere. La marginació social, la pobresa, la desocupació i la dependència econòmica són factors que augmenten la discriminació de les dones i les fa més vulnerables als maltractaments i a la violència de gènere.

CCOO creiem que no podem baixar la guàrdia i considerem que és urgent i prioritari adoptar mesures en l'àmbit del diàleg social per a la creació d'ocupació i per al manteniment de l'Estat del Benestar (on el serveis públics d'educació, sanitat i serveis socials garanteixin l'accés i l'equitat en les prestacions), i aconseguir una societat més igualitària i sense violència masclista.

Lleida, 25 de novembre de 2011


Inma Romeo Mallafré
Secretària de Polítiques d'Igualtat.
CCOO Terres de Lleida

Data de Publicació 27 Novembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " empreses , sindicats de treballadors , violència de gènere "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.