Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Un curs amb més alumnat i definit com 'el curs de les retallades'

1 fotos

Davant l'inici del curs escolar, la Federació de Treballadors de l'Ensenyament de la UGT (FETE-UGT), que amb 136 delegats i delegades és el sindicat majoritari de l'àmbit educatiu a les terres de Lleida, vol denunciar:

La retallada de serveis que defineixen la qualitat del sistema i la pèrdua de condicions laborals dels treballadors i treballadores de l'ensenyament.

- Es redueix l'atenció que reben els alumnes amb dèficits físics o conductuals, mitjançant els auxiliars d'Educació Especial. Tan parlar d' educació inclusiva i a la primera de canvi se'n va en orris; és cara.

- Minven els ajuts que reben les AMPES i altres organismes per organitzar els serveis d'acollida i les activitats extraescolars.

- S'anuncien retallades de subvencions per escoles infantils 0-3 anys i escoles de música

- Arriben menys diners per al funcionament normal dels centres.

El resultat és l'acomiadament de personal i/o s'encareix el servei; amb el perjudici en la integració i la cohesió social per què hi haurà famílies amb dificultats que no podran fer front a l'augment de despeses.

Pel que fa a les condicions de treball dels docents:

- A l'àmbit de l'ensenyament públic, s'augmenta l'horari lectiu del professorat en detriment del temps de preparació de classes, de coordinació tutories i atenció a les famílies.

- Els majors de 55 anys perden la possibilitat de reduir dues hores setmanals la seva jornada d'atenció directa als alumnes.

- Augmenta la precarietat. Docents que el curs passat tenien contractes a jornada complerta, enguany passen a temps parcial, amb els reduccions retributives corresponents. En definitiva, tot i donant per bona la versió oficial de què es mantenen la plantilles (amb el temps sabrem si la versió era real i si ha augmentat el nombre d'alumnes a l'aula per la pèrdua de desdoblaments), aquestes són més precàries.

- A l'àmbit de la privada, les patronals anuncien el retall d'un 5% a la part del salari que el professorat rep directament del centre (la part que rep a través del concert ja es va reduir, com al personal de les administracions públiques, el curs passat). Aquestes quantitats ara en perill les reben en concepte d'activitats complementàries, que paguen els pares. Si redueixen el salari al docent, també s'hauria de reduir la quota que paga la família per aquella activitat.

Són moments difícils. Però reduir a l'àmbit educatiu quan, dins la Unió Europea, el nostre és dels països que menys s'inverteix en educació, i amb les taxes de fracàs escolar que sovint ens recorden,... és inacceptable.

 


Javier Giménez

FETE-UGT Terres de Lleida

 

Data de Publicació 14 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , crisi econòmica , Educació , Generalitat , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.