Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Un acord per a l'avellana

1 fotos

La lluita per aconseguir una total transparència en la conformació dels preus de la fruita seca a la Llotja de Reus ha estat una de les principals tasques dutes a terme per Unió de Pagesos de Catalunya en aquest sector.

Va ser el 1996 quan el sindicat va començar a denunciar la situació que es donava, caracteritzada pel fet que, sovint, els preus d'avellana i d'ametlla publicats setmanalment per la Llotja de Reus no evolucionaven d'acord a les tendències dels mercats internacionals. Des de llavors s'han desenvolupat diferents accions, des de protestes a la mateixa porta de la Llotja fins a reunions amb els responsables de la Cambra de Comerç de Reus i de la Llotja, per tal d'aconseguir, en primer lloc, conèixer el funcionament real de la Llotja en l'establiment dels preus publicats tant d'avellana com d'ametlla, i en segon lloc, assolir un sistema realment transparent i que reflecteixi la realitat del mercat. Amb aquest darrer objectiu es va constituir, el gener del 2010, la taula de l'avellana, amb la participació de representants del comerç privat i de productors d'avellana d'Unió de Pagesos; aquesta iniciativa, però, malgrat les bones intencions inicials, només va funcionar dos mesos, perquè de seguida es va posar de manifest la manca de voluntat per part dels representants del comerç privat de conformar uns preus representatius del mercat.

Però Unió de Pagesos ha seguit la seva particular lluita a favor de la transparència i aquest any s'ha trobat diverses vegades amb representants de la Cambra de Comerç i de la Llotja per tal d'arribar a un acord que, després de molt d'esforç, finalment s'ha aconseguit, i que consisteix en la publicació d'un full de preus internacionals de l'avellana, de periodicitat setmanal, junt amb la cotització local. No obstant, Unió de Pagesos encara anirà més enllà. A partir d'ara, com ja es va comprometre des de l'inici, continuarà treballant per fer extensiu l'acord aconseguit a l'ametlla i a la garrofa. Com a responsable del sector de la fruita seca d'Unió de Pagesos, m'agradaria que aquesta fita tingués la màxima participació possible per consolidar-se, i això també implica que en les properes reunions hi participin les altres organitzacions agràries. Valdrà la pena sumar esforços.

 

Rafel Español Vallverdú
Responsable del sector de la fruita seca d'Unió de Pagesos

 

Data de Publicació 28 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.