Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Indústria ens vol fer fora del sistema elèctric

1 fotos

Cada cop es veu amb més claredat que el Ministeri d'Indústria busca l'eliminació de les instal·lacions fotovoltaiques que no siguin propietat de les grans elèctriques. I per aconseguir-ho no dubta a utilitzar tots els mitjans. Quan durant més d'un any es va criminalitzar per part del propi Ministeri la fotovoltaica, que ells havien incentivat que s'instal·lés, ja es veia que les intencions no eren massa bones.

Posteriorment, es va decretar una retallada més simbòlica que real a l'eòlica i termosolar per justificar el posterior assalt a la fotovoltaica. La vida, amb primes, de les plantes fotovoltaiques es va reduir dràsticament, passant de la seva vida útil a 25 anys. Al cap d'un mes es va retallar la retribució anual un 30% durant tres anys i un 15 % la resta, allargant dels 25 anys als 28 o 30, això sí. En resum, sumant ambdues retallades, i això si tot va bé, es redueix aproximadament a la meitat la retribució que percebrem els propietaris de plantes solars durant la seva vida.

El Ministeri ho justifica per la necessitat de reduir el dèficit tarifari, però allò que no explica és que aquest dèficit tarifari és fictici. És el resultat de permetre a les elèctriques fer els números a la seva manera. ¿Sabíeu que l'electricitat d'origen hidràulic la cobren a entre 10 i 15 vegades el preu de cost? I la nuclear, entre 4 i 5 vegades... ¿Sabíeu que el Govern paga més de 1.000 milions d'euros anuals als cicles combinats de gas pel fet d'existir? I que les elèctriques cobren centenars de milions d'euros per cremar carbó altament contaminant... I que per l'ús de l'aigua pública per produir llum no paguen gairebé res. 

Ara, el dèficit tarifari s'està titulitzant com a deute públic, augmentant-lo encara més i posant en perill la viabilitat econòmica del país. Aquest augment injustificat del deute i la pèrdua de la confiança a nivell internacional provocada per la legislació espoliadora retroactiva pot provocar una fugida dels inversors que tant necessitem, al destruir la seguretat jurídica. El BOE ja no és garantia de res, aquí vam complir les condicions establertes i és l'Estat que incompleix la seva part. 

Fa pocs dies, vam dipositar algunes esperances en unes esmenes de CiU encaminades a reduir els danys de les retallades. Resultat, el Govern central ha vetat la seva tramitació, segrestant així el debat parlamentari. Com dèiem a l'inici, el Ministeri vol eliminar-nos com sigui, seguint el interessos de les elèctriques i gasistes. I està usant tots els mitjans: inspeccions absurdes demanant documentacions impossibles per presentar-nos davant la societat com a fraudulents, retallades ruïnoses, vetar la contractació de crèdits ICO per almenys sobreviure, etc.

Volem deixar clara una cosa: no ens rendirem. I a més exposarem públicament l'actuació impresentable dels poders públics en aquest afer i en el funcionament de tot el sistema elèctric. La resposta està en marxa: els inversors internacionals han portat l'Estat espanyol a un arbitratge per vulnerar tractats que donen seguretat jurídica a les inversions estrangeres, la Comissió Europea ja ha fet seriosos advertiments i ho està investigant, s'han presentat dos recursos d'inconstitucionalitat, l'Audiència Nacional ja ha admès a tràmit 300 recursos que seran milers abans que acabi l'any... i no pararem!

Les víctimes d'aquesta situació no som només els fotovoltaics, és tota la societat, ja que serveix per transferir de manera indeguda recursos dels particulars i empreses als oligopolis elèctrico-gasistes. I això succeeix cada dia de l'any, i cada vegada més. Els ciutadans ens hem de plantejar seriosament què fer quan els nostres representants, els que escollim i paguem, no actuen en defensa de l'interés general sinó en defensa de determinats grups que ostenten el poder real. L'estat té molta força, i quan aquesta força es posa al servei de lobbys del tipus que siguin es molt difícil per a les víctimes de l'abús defensar-se.

Exigim als responsables polítics del país, a tots, que aturin aquest procés nefast de destrucció de la fotovoltaica que està en mans de petits inversors. Exigim també als responsables polítics que, en aquesta agressió dels poderosos contra els febles, facin prevaldre la justícia i l'interès general. Demanem responsabilitats al ministre Sebastián i demanem que s'auditi el sistema elèctric espanyol; els consumidors ens estalviaríem milers de milions d'euros cada any i pagaríem la llum més barata.

 

Jaume Pedrós
Responsable de farratges d'Unió de Pagesos

Data de Publicació 21 Juliol de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " energia , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.