Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Digues la teva!

Enrere

Volem saber el so de la música que ens tocarà ballar

1 fotos

Les pitjors previsions s'han acomplert. El 18 de febrer de 2010 es va escriure una pagina ben negra per al sector porcí lleidatà i ara ja en tenim un nou capítol. Primer va ser l'enderroc d'una granja a Sisteró i ara li ha tocat el torn a una altra d'Almenar. Entrar en aquesta espiral és molt perillós, ja que estem obrint la porta a la judicialització d'un dels sectors que és el motor de l'economia lleidatana, però també de la catalana.

Des de JARC hem denunciat per activa i per passiva la problemàtica del mobbing rural, una situació que fins ara només era evident a les comarques de Girona, però sembla ser que tot el dolent s'encomana. Per això no podem permetre que a Lleida arreli una pràctica que lluny de beneficiar al col·lectiu de ciutadans (fins ara sempre s'ha tractat d'interessos particulars), només perjudica al sector ramader.

La particularitat del cas d'Almenar però rau en el fet que l'explotació ramadera tenia tots els permisos en regla, complia totes les normatives existents. Vol dir això que qualsevol pot posar en entredit el nostre futur? Perquè el que queda clar, es que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha passat "pel forro" aquesta realitat. I això té un nom: indefensió.

Avui en dia, molts municipis han canviat i el creixement urbanístic ha portat a molts veïns a atansar-se a les granges, unes explotacions ramaderes legals que porten molts anys en aquell entorn, exercint la seva activitat i complint la legislació vigent que se'ns marca des dels diferents òrgans de l'Administració: ja sigui Agricultura, Medi Ambient o Urbanisme. I a vegades, prou que ens costa d'obtenir aquests permisos!!!

Deixeu-me dir en primer lloc, benvingudes siguin les persones que vulguin viure al mon rural. Tan se val si el que hi busquen és tranquil·litat o perquè troben preus mes barats per als seus habitatges o als tributs que han de pagar. Ara bé, la continuïtat d'aquests pobles està basada en un teixit agrícola i ramader de tota la vida, digne i cada vegada mes professional que compleixi totes les normatives, que produeix aliments amb totes les garanties generant molts llocs de treball, mantenint també la gent al territori.

Cal reflexionar especialment arrel dels últims fets que hem viscut i pensar que la ramaderia pertany al sector primari, molt important dins de la economia catalana, ja que l'agroindústria és un dels puntals de la nostra activitat empresarial, i sense pagesos i ramaders, aquesta no té sentit de ser, i tampoc els llocs de treball que se'n deriven. Quan fem anar xifres sempre diem que entre el productor i el consumidor s'han creat 10 llocs de treball, en el cas del porcí. És per a pensar-hi abans de prendre determinades decisions.

Ara li toca a l'Administració fer valer el seu paper. I ho ha de fer sense oblidar que al seu darrera hi ha tot un seguit d'explotacions que estem expectants, que volem saber quina és la música que ens tocarà de ballar.

Espero no haver de tornar a escriure més sobre aquesta qüestió. Però la intolerància d'una societat que no respecta els seus orígens va en augment i ja comença a ser hora que algú defensi de veritat al més feble de la cadena: el pagès i el ramader.

 

Jaume Bernis i Castells
Responsable del porcí de JARC

Lleida, 20 d'abril de 2011

Data de Publicació 20 Abril de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
No hi ha notícies relacionades Més notícies sobre " "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.