Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Revolució electoral al Facebook

1 fotos

Les noves tecnologies, l'aparició d'Internet i sobretot la creació de les xarxes socials com Facebook o Twitter estant canviant les relacions socials entre les persones. Per primera vegada celebrarem unes eleccions municipals quan la majoria de nosaltres disposem d'un compte en alguna xarxa social. I això vol dir que tots tenim veu per expressar el que pensem, ja sigui de l'actual equip de govern, de la gestió concreta de l'alcalde, dels grups a l'oposició o de les voreres que tenim davall de casa. I el que sembla més important, podem fer-ho sense donar la cara?

Aquest és el cas d'Alcarràs, on recentment han aparegut diversos comptes d'identitats ocultes amb veu crítica sobre la política alcarrassina. N'hi ha que s'amaguen rere un rostre verd ben enfadat o un personatge de pel·lícula, encara que també n'hi ha hagut de personatges animats. D'altres ho han fet amb pseudònims que mostren directament la seva cara política però no la física. Alguns asseguren que és l'única manera de dir les coses sense embuts, mentre altres els retreuen que no donin la cara. Alcarrassí Emprenyat, Dreta Alcarrassina, Alcarrassí justicier, Ferran Alcarras, Mafalda o Pensament Racional són alguns d'aquests rostres encoberts.

La crispació a la xarxa social Facebook va començar a aflorar amb la publicació dels sous dels treballadors de l'Ajuntament com si d'un fascicle es tractés. Per si hi havia marge d'error, es va fer públic el sou anual, mensual, en brut i en net. Només faltava saber com es gasta cadascú aquests diners. Molts es feien creus del desequilibri entre el deute de l'Ajuntament i les retribucions dels treballadors. Entre comentari i comentari també va aparèixer alguna pregunta impertinent a una regidora demanant-li d'on havia tret el telèfon mòbil que utilitza o fins i tot n'hi va haver que van manar callar a la filla d'un regidor dient-li que estava "intoxicada pel fanatisme del seu papi". Tot això sense oblidar comentaris borrats, contactes eliminats i perfils desapareguts com la Mafalda que posen punt i final a preguntes sense resposta dirigides a regidors o a pàgines gestionades pels mateixos.

Dies després es creava l'esdeveniment amb clau de paròdia de la xerrada de l'alcalde Gerard Serra a Lo Casino amb el títol Lo teatre del Gerri, argumentant que es tractava d'una obra de teatre amb un escenari, un actor i un públic. Alguns dels personatges encoberts van assistir a l'acte, però encara no se sap qui hi ha darrera d'algun d'ells; d'altres van donar la cara i van aprofitar per qüestionar determinades accions de l'equip de govern com per exemple, perquè l'alcalde cobra el doble que fa uns anys. Una qüestió que, segons l'autor de la pregunta, no va tenir resposta. El toc d'humor, però, li va donar una usuària posant banda sonora a l'assumpte a títol Molta merda i massa teatre -La Pegatina-.

Mentre alguns desitgen destapar les identitats d'aquests crítics amb màscara a favor i en contra de les gestions de l'Ajuntament d'Alcarràs, d'altres esperen amb impaciència els seus fascicles que sovint rebel·len informació pública però desconeguda. Encara queden setmanes per les eleccions municipals i potser és aleshores quan descobrim i ens adonem que tot això és només una estratègia política de màrqueting. Vosaltres què en penseu?

 

 

Data de Publicació 05 Abril de 2011
Comentari Article7 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , eleccions , Facebook , Internet , xarxes socials "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.