Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

El canvi d'horari suposarà un estalvi de 29 milions d'euros

1 fotos

La matinada del proper diumenge, 27 de març, el rellotge s'avançarà una hora a les dues del matí, que passaran a ser les tres. Aquesta mesura, que s'aplica de manera coordinada a tota la UE, està destinada a disminuir la despesa energètica relacionada amb la il·luminació artificial mitjançant l'adaptació de l'horari a les hores de llum natural. Segons l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'horari d'estiu suposarà un estalvi de 29 milions d'euros (impostos inclosos) a Catalunya durant els set mesos que estarà en vigor, principalment en el sector domèstic, en el qual es concentren el 90% dels efectes generats per la mesura.

Segons les dades de l'ICAEN, l'estalvi causat pel canvi d'horari se situarà entre els 10 i els 11 euros per llar, ja que permetrà reduir un 10,3% el consum en il·luminació. Tot i que les millores en l'eficiència han anat reduint el pes de la il·luminació en el total del consum energètic de les llars, fins a situar-lo a l'entorn del 7%, l'estalvi en aquest capítol es pot incrementar mitjançant un ús responsable de l'energia, que es posa en pràctica en mesures com adequar el tipus d'il·luminació a cada necessitat o bé la instal·lació de sistemes electrònics de regulació del consum elèctric. El canvi horari també permet estalviar energia en els serveis, el comerç i la indústria.

La diferenciació entre l'horari d'estiu i el d'hivern, que es posa en pràctica a una vuitantena de països de tot el món, es va iniciar l'any 1974 com a mesura d'estalvi davant de l'encariment del petroli i, per tant, de l'energia. Des de l'any 1980, la Comissió Europea es responsabilitza d'harmonitzar els canvis horaris a Europa. La Comissió Europea actualitza i renova aquesta norma, si s'escau, cada cinc anys.

 

 

Data de Publicació 24 Març de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya , energia , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.