Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Avui se celebra el Dia Internacional Contra la Violència Masclista

  • Imatge de la campanya
1 fotos

Fins a un total de 852 dones de la demarcació de Lleida han estat víctimes durant el 2009 d'algun tipus de violència masclista, segons publica avui segre.com. Aquesta és només la punta de l'iceberg, ja que no es tenen xifres reals d'un conflicte que ocorre a la intimitat, de portes cap endins. Pel que fa a víctimes mortals, l'any passat van perdre la vida a Espanya 55 dones a mans de les seves parelles o exparelles.

El Consell Comarcal del Segrià, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el SIAD, ha organitzat diverses xerrades i activitats per recordar la commemoració d'aquest dia. El dilluns van començar a Vilanova de Segrià, on va tenir lloc l'acte central. A Torres de Segre i a Aitona s'ha dut a terme la xerrada La violència masclista, com comença tot, a càrrec de l'agent Alexandra Rivero, així com també les dones de cada poble han llegit el manifest institucional contra la violència masclista.

Rivero va fer referència a Aitona sobre la importància de detectar qualsevol comportament de control, de temor o dominant per tal de reconèixer una persona que amb el temps pot esdevenir un maltractador. Obrir els ulls i ser conscient de la conducta de la nostra parella són claus per evitar un final tràgic i tallar amb la relació.

Cal destacar en aquest sentit, tal i com apuntava Rivero, que el maltractament no és només físic. El malatractament psicològic també està considerat com a violència masclista i sovint, les conseqüències són encara més greus.

Per qualsevol dubte o qüestió podeu adreçar-vos al SIAD del Consell Comarcal del Segrià al 973 05 48 00, allà us poden assessorar, informar i oferir suport psicològic gratuït, entre altres serveis. Si es tracta d'una emergència truqueu al 112 dels Mossos d'Esquadra.

 

Data de Publicació 24 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya , Consell Comarcal "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.