Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103



Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

El Parlament aprova la llei que organitza Catalunya en set vegueries

Amb l'aprovació d'aquesta organització territorial pròpia en vegueries se substituiran les diputacions provincials a Catalunya

1 fotos

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de vegueries i la Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb aquestes dues lleis es defineix una nova organització territorial a Catalunya i se simplifica l'administració per apropar el govern i els serveis a la ciutadania.

Pel que fa a l'organització de Catalunya en vegueries, aquesta llei suposa la substitució de les diputacions provincials pels consells de vegueria, així com la creació d'una organització territorial pròpia en set vegueries. Amb aquesta llei es reconeix i es potencien totes i cadascuna de les realitats existents territorialment a Catalunya, s'apropa el govern i els serveis a la ciutadania, i es fan coincidir els ens supramunicipals amb la descentralització territorial de la Generalitat.

El conseller Jordi Ausàs ha recordat que "la llei que aprovem avui és un canvi de model progressiu amb el temps, que significarà, no un simple canvi de nom, sinó una nova redistribució i una nova reorganització del sistema de poders públics a Catalunya amb l'objectiu d'assolir un país més equilibrat i cohesionat."

La nova organització territorial de Catalunya té un objectiu doble, que ve donat per la doble funció de la vegueria: com a demarcació territorial i com a òrgan de cooperació local. Per fer eficient i coordinar aquesta doble condició de la vegueria es crearà la Comissió de Coordinació Territorial, òrgan que articularà les relacions interadministratives i de coordinació de polítiques públiques entre els ens locals i els serveis territorials de la Generalitat.

 

Les set demarcacions veguerials

La demarcació veguerial és la divisió en la que la Generalitat organitza els seus serveis. La llei estableix que l'àmbit territorial de les demarcacions veguerials serà el següent:

  • Alt Pirineu, que comprèn els municipis de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà

  • Barcelona, que comprèn els municipis de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

  • Catalunya Central, que comprèn els municipis de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, i el Solsonès.

  • Girona, que comprèn els municipis de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva.

  • Lleida, que comprèn els municipis de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell.

  • Camp de Tarragona, que comprèn els municipis de les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat.

  • Terres de l'Ebre, que comprèn els municipis de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Per la seva banda, l'Aran constitueix una entitat territorial singular dins de Catalunya i es relaciona de manera bilateral amb els òrgans de Govern de la Generalitat. Però, pel que fa a la seva integració a la institució provincial de Govern i administració local, l'Aran formarà part de la Vegueria de l'Alt Pirineu.

Data de Publicació 27 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.