Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 3 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Avui es compleix un any de la mort dels cinc bombers

Les famílies de les víctimes no han volgut acudir a l'acte institucional

  • Foto d'arxiu
1 fotos

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, ha volgut homenatjar als cinc bombers lleidatans morts quan es compleix un any d'aquell fatal incendi a l'Horta de Sant Joan, a Tarragona, i quan encara no queden clars els fets ocorreguts. Segons publica el diari Segre, les famílies de les víctimes, però, no han acudit a l'acte institucional al considerar que no els han dit tota la veritat del que va passar.

Els Bombers de la Generalitat han homenatjat els cinc companys morts en acte de servei. En Jaume Arpa, en Pau Costa, en David Duaigües, en Ramon Espinet, i en Jordi Moré van perdre la vida en acte de servei quan treballaven en les tasques d'extinció de l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan. Un sisè bomber, Josep Pallàs, va patir greus ferides de les quals encara es recupera.

Aquest dimecres, el Cos de Bombers de la Generalitat, i el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, els han volgut homenatjar, en un dia marcat pel record dels cinc companys.

Al matí, i a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura ha fet una declaració en memòria dels cinc bombers morts.

Tot seguit, i a la seu de la Regió d'Emergències de Lleida, els actes d'homenatge han continuat amb diverses ofrenes florals, que s'han fet al lloc on es va plantar una alzina i es va descobrir una placa commemorativa en record a totes aquelles persones que han mort en acte de servei al Cos de Bombers, on s'hi llegeix la llegenda "En record dels bombers que no han tornat. Els vostres companys no us oblidem". El conseller d'Interior, Joan Saura, acompanyat per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el delegat territorial del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i el secretari general d'Interior, Joan Boada, han dipositat un ram de flors, que ha anat seguit per un altre ram dipositat en nom de tot el Cos de Bombers de la Generalitat, i dipositat per companys dels cinc bombers morts. Així mateix, els bombers del parc de Lleida havien dipositat també un altre ram de roses.

Finalment, a les quatre de la tarda, tots els parcs de bombers de Catalunya han fet sonar les sirenes dels seus corresponents vehicles, mentre guardaven un minut de silenci.

 

El conseller Saura ha llegit aquestes paraules dimecres al matí a Lleida: 

"Avui fa un any que van morir en Ramon, en Pau, en Jordi, en Jaume i en David, i què en Pepe en va sortir ferit greument. Eren cinc dels millors bombers de la Generalitat que van perdre la vida treballant per la nostra seguretat. Avui volem retre'ls un homenatge per recordar-los i agrair-los la dedicació i professionalitat que els va costar la vida.

En nom del Govern de la Generalitat i de tota la societat catalana vull transmetre el reconeixement i suport a les famílies, amics i a tot el cos de Bombers de la Generalitat en un dia que ens torna el gran dolor de la pèrdua d'unes vides humanes.

En aquest record, vull que tots els bombers sàpiguen que la societat els valorem, els reconeixem, els admirem i els necessitem i que el Govern de la Generalitat està i estarà sempre al costat d'uns professionals que arrisquen la seva vida per salvar la dels altres.

És el compromís del Govern de la Generalitat i el meu fer tot el que calgui per evitar que una tragèdia així torni a succeir.

Gràcies Ramon, Pau, Jordi, Jaume i David...no us oblidem. I ànims Pepe en la teva recuperació!!!"

 

 

Data de Publicació 20 Juliol de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Bombers , defuncions "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.