Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 5 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Un total de 913 estudiants del Segrià comencen avui la selectivitat

Una de les novetats és la possibilitat de fer dos exàmens voluntaris per pujar nota

  Un total de 26.427 estudiants, 148 menys que l'any passat i 913 que corresponen al Segrià, estan convocats a les proves d'accés a la universitat (PAU) que tindran lloc en horari de matí i tarda els pròxims dies 9, 10 i 11 de juny. Les PAU d'aquest any 2010 presenten novetats importants, en aplicació de la Llei orgànica d'educació (LOE).

  El nou model que s'implanta aquest any s'estructura en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a l'estudiant.

  En la fase general, els alumnes s'examinen de les matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i s'hi incorpora una matèria de modalitat elegida per l'alumne, és a dir, una de les assignatures especialitzades associades a una de les tres vies que els estudiants fan durant el batxillerat (arts, ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials).

  Com fins ara, els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que comptarà un 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (que comptarà un 40%), podran accedir a la universitat sempre que hagin obtingut un mínim de 4 punts en la fase general.

  En la fase específica, els alumnes poden examinar-se d'altres assignatures de modalitat diferents de l'elegida en la fase general, encara que no les hagi cursat durant el batxillerat, que estiguin associades a la branca de coneixement de l'estudi de grau en el qual volen ser admesos. La validesa de les notes obtingudes a la prova voluntària caduca als dos anys, i els alumnes poden fer-la tantes vegades com vulguin. En aquesta fase poden fer fins a 3 exàmens, però només comptaran per a la nota final els dos exàmens en què s'obtingui una qualificació més alta, sempre que la nota sigui igual o superior a 5. La qualificació obtinguda en aquests dos exàmens es multiplica per 0,1 o 0,2, en funció de la idoneïtat de les matèries examinades que ha establert la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i que tenen relació amb l'estudi que es vol cursar. D'aquesta manera, cada un dels dos exàmens voluntaris suposarà sumar fins un punt a la nota final de l'alumne, o fins a dos si les universitats han assenyalat aquesta assignatura com una de les prioritàries.

  El model és, per tant, més obert i flexible que l'anterior, ja que permet a l'alumne dissenyar la prova d'acord amb els seus interessos, però també li exigeix que estigui ben informat d'allò que vol estudiar i del que això implica. Contribueix a millorar la qualitat d'opció en la tria d'estudis universitaris pel fet d'haver d'acreditar millors coneixements o millors aptituds en unes determinades matèries. Per primera vegada els titulats en FP de grau superior i en ensenyaments de règim especial podran accedir directament a la universitat.

   

  Data de Publicació 08 Juny de 2010
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " Educació , pobles del Segrià "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.