Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

La Marató de sang d'Alcarràs supera totes les expectatives

La implicació de les associacions del municipi va ser clau per convertir la donació en un dia ple d’activitats i mostres adreçades a tothom

12 fotos

Un total de 220 persones van acudir al Centre Cultural Municipal Lo Casino per donar sang durant la segona edició de la Marató de Donació de Sang del passat 17 d'octubre. Aquesta xifra supera les expectatives de l'organisme, que preveia unes 160 donacions al llarg del dia. Cristina Velasco, coordinadora de les maratons de sang de Catalunya va explicar a aquesta revista que l'efectivitat d'una marató resideix en la implicació de les entitats del poble. En el cas d'Alcarràs, unes 15 associacions, a més de pastisseries que van oferir brioixeria per després de la donació i empreses que feien ofertes dels seus productes, van aportar el seu gra d'arena de manera solidària per tal que la donació es convertís en un dia de festa.

La primera Marató de Donació de Sang va tenir lloc l'any 2006 i des d'aleshores Alcarràs es va convertir en la ciutat amb més donants en relació al nombre d'habitants, amb un total de 230 participants. Concretament, les estadístiques apunten a un 0,7% de donants en una campanya normal i Alcarràs va arribar al 5%.

Les reserves de sang del Banc de Sang i Teixits, ara l'únic a tot Catalunya després de fusionar-se tots els bancs, estaven a nivells molt baixos i gràcies a la solidaritat dels alcarrassins han augmentat. Cal destacar que cada setmana es duen a terme unes 80 campanyes de donació i que cada dia distribueixen 1.000 productes sanguinis a tots els hospitals i clíniques de tot Catalunya.

Unes 50 persones van donar sang per primera vegada en aquesta segona edició de la Marató de Donació de Sang. I és que donar sang, tal i com explicava Cristina Velasco, també té efectes positius sobre el donant. L'extracció és l'única manera de fer que el nostre organisme generi sang nova i per tant, la renovi. A més, és molt saludable i recomanable per la bellesa. Sovint, assegurava Velasco, la donació es du a terme quan tenim un cas proper, però cal tenir en compte que hi ha un 70% de probabilitats que necessitem sang al llarg de la nostra vida i un 90% que la necessiti un familiar. A més, la donació s'ha de fer periòdicament ja que la sang caduca als dos mesos.

Tant el Banc de Sang i Teixits, com l'Ajuntament d'Alcarràs i l'Associació de Donants de Sang del Segrià volen agrair i felicitar a tots els participants i col•laboradors de la jornada.

Data de Publicació 16 Octubre de 2009
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , Donació Sang , solidaritat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.