Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 7 + 8 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Augmenten un 50% les detencions policials a Alcarràs

La Junta de Seguretat Local es reuneix i destaca l'elevat grau resolució i l'augment de controls a vehicles sospitosos

1 fotos

La Junta de Seguretat Local s’ha reunit avui a l’Ajuntament d’Alcarràs per analitzar les diferents dades relacionades amb la seguretat i continuar coordinant les estratègies a seguir. A la trobada hi han assistit l’alcalde, Miquel Serra, el delegat del Govern, Ramon Farré; la delegada d’Interior, Anna Miranda; així com els responsables dels cossos policials (Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil). Per part de l’Ajuntament també han estat presents els tinents d’alcalde, Jaume Bernis i Maite Codina; així com el regidor de CiU, Gerard Serra.

La reunió ha servit per fer balanç  de les dades policials del darrer any, o sigui, de maig de 2012 al mes actual. En aquest sentit, s’ha informat que els delictes al municipi d’Alcarràs i el seu terme municipal han baixat un 11,5%. Pel que fa concretament als robatoris amb força el descens se situa en el 29,8%.

Això no obstant, la dada més significativa ha estat l’augment del nivell resolució dels delictes, ja que les detencions policials en el darrer any han augmentat un 48,7%, passant de 39 a 58. Aquest increment indica la important tasca que s’està duent a terme en els darrers mesos a nivell policial, així com l’efectivitat de les investigacions.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, així ho ha volgut destacar i ha assenyalat que no abaixaran la guàrdia i continuaran centrant tots els esforços i més en seguir millorant dia a dia la seguretat d’Alcarràs i del seu terme municipal (un dels més extensos del Segrià). Miquel Serra  ha remarcat també la important inversió en seguretat que l’Ajuntament ha dut a terme en els darrers dos anys i que ha contemplat, entre d’altres: instal·lació de càmeres de vigilància; contractació de dos agents per a la Policia Local –amb el sergent inclòs-; nova seu per a la Policia Local; increment del patrullatge a peu; o signatura de convenis amb el departament d’Interior per tal de compartir dades policials i agilitzar, a través d’un nou programa informàtic, que les denúncies presentades a les oficines de la Policia Local arribin a temps real als Mossos, guanyant temps i agilitat.  

Respecte al descens de delictes i augment de les detencions, el delegat del Govern, Ramon Farré, ho ha explicat argumentant que han incrementat substancialment els controls de vehicles i persones per part de totes les forces de seguretat. En aquest sentit, ha dit que actualment  els controls de vehicles en el darrer any que s’han efectuat a Alcarràs (accessos i terme municipal) donen una mitjana diària de 10 vehicles registrats per dia.

Farré ha assenyalat les actuacions preventives que duen a terme els cossos policials i els serveis socials a Alcarràs com a factors més determinants de la reducció del conjunt d'infraccions penals, delictes i faltes coneguts al municipi els darrers dotze mesos respecte dels dotze mesos anteriors. Farré ha manifestat que els sometents poden contribuir a la reducció dels delictes i faltes detectats, tot i que, ha assegurat, aquesta incidència no és possible d'establir-la en percentatges concrets. En qualsevol cas, el delegat del Govern s'ha mostrat convençut que en l'increment de la seguretat ciutadana, hi té un efecte més rellevant la permanent tasca preventiva de tots els cossos policials.

Pel que fa a les denuncies interposades per la Policia Local per infringir l’Ordenança de Civisme i Convivència (de l’any 2012) aquestes van sumar un total de 65. Beure alcohol a la via pública, orinar a la via pública, no depositar la brossa als contenidors i llençar-la en llocs no permesos o incompliment d’horaris o reparar vehicles a la via pública entre les infraccions més sancionades.

Data de Publicació 29 Maig de 2013
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.