Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Crida dels alcaldes d'Alcarràs, Aitona, Torres i Soses perquè no s'enviïn al Baix Segre temporers sense feina

Demanen a l'administració central que focalitzi les inspeccions als llocs d'origen i a les fronteres i no a les finques dels agricultors

  Els alcaldes dels Ajuntaments d'Alcarràs, Aitona, Torres de Segre i Soses volen fer una crida conjunta a d'altres comunitats autònomes, entitats, etcètera perquè s'abstinguin d'enviar al Baix Segre temporers per a la fruita sense tenir feina concertada.

  Els alcaldes volen demanar que la subdelegació i les administracions competents focalitzin els recursos en vetllar perquè no arribin persones indocumentades, ja que no se'ls pot contractar, o també sense unes garanties mínimes de trobar feina. És per això, que exigeixen que els controls s'intensifiquin en els llocs d'origen i en els passos fronterers i no tant en les finques dels empresaris agrícoles, els quals compleixen amb la llei. A més a més, cal prioritzar, segons els alcaldes, les contractacions de persones aturades que visquin a les terres de Lleida i insten a l'administració central a vetllar perquè els aturats de Catalunya tinguin els mateixos drets laborals que els d'altres comunitats autònomes. Miquel Serra, Rosa Pujol, Josep Ramon Branzuela i Isidre Mesalles, recorden que el pes de l'atenció social recau bàsicament en els ajuntaments, que són els qui han de fer front a l'hora de cobrir les necessitats bàsiques. És per això, que volen llençar aquest missatge a l'inici de la campanya fructícola.

  Per una altra part, els alcaldes també volen respondre les recents declaracions de la subdelegada del Govern, Inma Manso, en les quals deia que el missatge per aquest any serà: ‘Vigila en contractar de manera il•legal'. En aquest sentit, afirmen no es pot ‘criminalitzar' els agricultors de la zona abans d'hora i sense tenir en compte que ‘els temps han canviat' i avui en dia gairebé la totalitat dels propietaris de finques agrícoles s'han professionalitzat i el que volen és apostar per la productivitat i la competitivitat dins la legalitat vigent.

  Data de Publicació 09 Maig de 2013
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " ajuntaments "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.