Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
 • AVUI:
 • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Interior tanca la porta a qualsevol regularització dels 'sometents'

El conseller Espadaler assegura que Mossos i Policia Local són els únics encarregats de la seguretat ciutadana

  El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va assegurar ahir divendres a Lleida que el seu departament no donarà cap tipus de cobertura als sometents perquè les competències de seguretat són dels Mossos d'Esquadra. Les principals organitzacions d'agricultors i ramaders (UP i JARC) es van mostrar satisfets amb aquestes declaracions, però segueixen reclamant més efectius.

  En una roda de premsa a la seva primera visita a Lleida per nomenar com delegada dels Serveis Territorials a Anna Miranda, Espadaler va ser molt contundent a l'afirmar: "Que quedi clar que no ens la proposem (la cobertura); haurem de buscar el consens parlamentari en la futura llei de sistemes policials i aquesta no serà una prioritat". 

  Espadaler va puntualitzar que el seu plantejament no priva els pagesos de vigilar les seves propietats, però ha especificat que si tingués davant a membres dels sometents, estesos a Lleida, en especial a la comarca del Segrià, els faria reflexionar que aquest no és el camí, "i a partir d'aquí la conseqüència lògica és que deixessin de fer aquestes patrulles".

  "No estem per a promocionar, per promoure el que col·loquialment s'entén com sometents; sí estem per respectar la llibertat de cada propietari de vetllar pels seus legítims interessos i sí que estem per assumir la nostra responsabilitat", va afegir el conseller.

   

  PUGEN LES DETENCIONS

  Segons Interior, en el segon semestre de 2012 els delictes en el món rural de Lleida han baixat un 5,3% i les detencions van pujar un 45%.

  Les declaracions d'Espadaler contrasten amb l'actitud de Puig, que sempre s'havia mostrat ambigu i fins i tot havia defensat l'existència de patrulles i ha avalat la intenció del seu departament de reconèixer la figura del sometent com a sistema de col·laboració ciutadana amb les forces policials.

  L'anunci d'Espadaler és del grat de les principals organitzacions agràries, Unió de Pagesos i JARC, que sempre han defensat que el treball dels pagesos està a les seves explotacions i no en la vigilància; tot i això, les dues organitzacions han exigit més presència de Mossos a les zones rurals.

  "No podem fer les dues feines; fan falta més efectius", ha assenyalat el líder d'Unió de Pagesos, Joan Caball.

  En la mateixa línia el responsable de JARC a Lleida Josep Maria Jové ha insistit que són els Mossos els que han de garantir la seguretat.

  Data de Publicació 02 Febrer de 2013
  Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
  Més notícies sobre " Alcarràs "

  ** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.