Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Diversos pobles del Segrià presenten al Govern les al·legacions al Dipòsit de Residus de Seròs

7 fotos

Representants de 10 ajuntaments de la comarca han acudit aquest matí a la delegació del govern a Lleida per presentar les al·legacions a la proposta de resolució per l'autorització ambiental del Dipòsit Controlat de Residus no perillosos a Seròs.

El Consell Comarcal del Segrià, juntament amb els representants de 10 municipis del Segrià, ha acudit a la seu de la delegació del govern a Lleida per presentar el document d'al·legacions a la proposta de resolució per l'autorització ambiental per al projecte del Dipòsit Controlat de Residus no perillosos a Seròs.

Diferents municipis del Segrià s'han unit per fer distintes consideracions, degudament suportades per documentació tècnica, sobre la resolució per la qual s'atorga a l'empresa Dipòsits Controlats de Catalunya, SL, l'autorització ambiental per al projecte del dipòsit al paratge "Lo Collet", ubicat a la finca Margarita del terme municipal de Seròs.

Per una banda, els estudis confirmen que existeixen galeries d'explotacions mineres en la zona, amb esfondraments al terreny en àrees pròximes a la instal·lació. De fet, l'estudi hidrogeològic aportat classifica com a severs els impactes produïts per possibles infiltracions de lixiviats (residus líquids originats a partir de residus sòlids altament contaminants) en el subsòl.

La Comunitat de Regants Segrià Sud, a més, ha adjuntat un informe tècnic que desaconsella la implantació d'aquesta activitat per risc elevat de contaminació en el subministrament d'aigua als regants. El mateix document recorda l'existència de la captació d'aigua de boca de la població d'Almatret (a 4 kilòmetres) aigües avall de la desembocadura del barranc de l'Aiguamoll a l'Ebre.

Finalment, la Direcció General del Medi Natural ha fet constar la importància d'aquesta zona des del punt de vista patrimonial geològic per l'aflorament de sistemes sedimentaris prou rellevants.

El document d'al·legacions presentat pel Consell Comarcal del Segrià, a petició de diferents poblacions de la comarca, proposa la realització d'un nou estudi hidrogeològic per tal d'evitar qualsevol conseqüència negativa sobre la vida i la salut d'aquelles persones que viuen i desenvolupen alguna activitat econòmica, especialment l'agrícola, en aquesta zona.

Per la seva banda, l'alcalde de Seròs, el republicà Gabriel Pena, qui recolza el projecte, ha recordat a la revista Altanto!! que aquest projecte suposarà una font d'ingressos pel consistori d'un màxim de 300.000 euros anuals, els quals també ajudarien a fer front a les despeses dels serveis que es dóna a localitats veïnes com l'Institut o el Pavelló Poliesportiu. També assegura que no existeixen aquestes galeries mineres, ja que antigament el forat es feia en horitzontal i no cap a sota terra. A més, Pena ha afegit que el consistori es troba dins la legalitat i així ho demostra la resposta dels tècnics de la Generalitat, que no han trobat cap qüestió que faci paralitzar el projecte. En aquest sentit, cal recordar que la instal·lació del Dipòsit de Residus Controlat estava inclòs al programa polític de l'equip d'ERC, el qual va ser reelegit amb un regidor més que l'anterior legislatura. En resum, l'alcalde de Seròs defineix aquest projecte com una activitat industrial important al terme de Seròs que es paralitzarà "en el moment que hi hagi un estudi rigorós que demostri que aquest dipòsit és perjudicial per Seròs".

S'han adherit a la presentació d'al·legacions les següents poblacions: Maials, Albatàrrec, Aitona, Soses, Torrebesses, Alpicat, Artesa de Lleida, La Portella, Granja d'Escarp, Almatret, Corbins, Llardecans, Benavent, Alcanó, Gimenells, Sunyer i Sucs, a més de l'Associació Plataforma en Defensa del Territori Almatret Net. Ramon Farré, delegat del govern a Lleida, ha explicat que les al·legacions s'estudiaran degudament per tal d'obtenir una resolució acurada. Pau Cabré, president del Consell Comarcal del Segrià, ha agraït al govern aquesta acollida, tot desitjant una resolució eficaç i favorable per les persones que viuen al Segrià.

 

 

Data de Publicació 22 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , dipòsit residus Seròs , Generalitat , pobles Baix Segre , pobles del Segrià , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.