Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

La Diputació començarà a fer el pagament dels 16 milions d'euros als ajuntaments aquest mes

2 fotos

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha signat, juntament amb els presidents de totes les diputacions catalanes i els presidents de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i de la Federació Catalana de Municipis (FCM), el conveni de col·laboració amb el Govern per desenvolupar el Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local.

Reñé ha explicat que l'aportació econòmica de la Diputació de Lleida és de 16 milions d'euros i ha anunciat que la corporació començarà a fer el pagament d'aquests diners als ajuntaments aquest mateix mes de març.

El president de la Diputació de Lleida s' ha compromès a agilitzar els tràmits al màxim per aportar liquiditat als ajuntaments de les comarques lleidatanes mitjançant aquest avançament de diners a compte de la Generalitat. Per aquest motiu, la corporació celebrarà un ple extraordinari demà divendres per aprovar el conveni signat aquest dijous al Palau de la Generalitat.

Els 16 milions d'euros que aportarà la corporació per avançar els pagaments que els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya acumulen amb els municipis de la demarcació de Lleida aniran destinats a despeses de llars d'infants, conservatoris, escoles de música, serveis escolars dels consells comarcals i el fons de cooperació local d'ajuntaments i consells.

L'acte de signatura del conveni, que s'ha celebrat al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i ha comptat amb la participació de la vicepresidenta, Joanna Ortega, i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. També han pres part els presidents de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i de la Federació Catalana de Municipis (FCM), Manuel Bustos, a més dels presidents de les quatre diputacions catalanes.

Reñé ha criticat la falta de compromís del govern de l'Estat espanyol per ajudar els ens locals a fer front a la manca de liquiditat que estan passant. L'acord, que preveu una aportació econòmica per part de les diputacions de 211.009.000 euros, permetrà a l'Executiu fer front al pagament dels deutes reconeguts amb els ajuntaments fins a 31 de desembre del 2011.

A la demarcació de Lleida el conveni ha fixat un criteri corrector per a totes les capitals de comarca que limita la quantitat a percebre fins a un màxim de 500.000 euros i en el cas dels consells comarcals estableix un mínim de 100.000 euros.

Els crèdits susceptibles de ser inclosos en aquest pla són les obligacions reconegudes per la Generalitat de Catalunya a data de 31 de desembre de 2011, actualitzades a data d'1 de març de 2012 amb els ens locals.

Gràcies al conveni signat aquest dijous, la Generalitat pagarà el deute que manté amb el 98% dels municipis catalans al juny i retornarà el préstec a les diputacions durant el quart trimestre de 2012.

 

 

Data de Publicació 07 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajudes i subvencions , ajuntaments , crisi econòmica , Diputació Lleida , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.