Més de 300 persones van assistir a la tocinada de Massalcoreig que va tenir lloc el passat 28 de novembre. Aquesta és una tradició que es remunta a més de 20 anys enrere, quan es matava un porc i després es feia un sopar per celebrar-ho. Ara s'ha convertit en una festa més del poble on gairebé es fa cua per assistir-hi i on hi acudeixen també veïns dels pobles de la zona.
Uns dies abans, l'associació de mestresses Llar d'Esbarjo i algunes voluntàries s'encarreguen de comprar el porc. Aquesta vegada en van comprar tres a una granja particular. En Joan Aixalà, d'Alcarràs, va ser l'encarregat de sacrificar els animals a primera hora del matí i les mestresses ja estaven a punt per recollir i tallar tota la carn. Els preparatius i el mondongo duren tota la setmana i es duen a terme al mateix local de les mestresses.
El sopar es basa en diversos plats cuinats amb carn de porc: botifarra, filet, xoriç, paella amb ceba i tomata... Després del gran àpat va tenir lloc la sessió de ball amb el Duo Glacé al mateix casal del poble i també el sorteig de productes del porc per recaptar fons per la Marató de TV3. En definitiva, tota una nit de diversió assegurada amb bons ingredients, bon ambient i un pessic de solidaritat.
** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.