Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Temperatures d'estiu a l'octubre

1 fotos

El termòmetre ha tornat a registrar una màxima, aquest cop de 30,7 ºC, valor que suposa un nou rècord de temperatura màxima en un mes d'octubre, superant els 30,0 ºC del 10 d'octubre de 1997. Gairebé una quarta part de les estacions gestionades pel Servei Meteorològic de Catalunya amb més de 10 anys de dades han enregistrat la temperatura màxima en un mes d'octubre al llarg de l'episodi.

La massa d'aire càlid i la situació anticiclònica que afecten Catalunya des de fa més d'una setmana, ha provocat un ascens important de les temperatures diürnes arreu del país, així com una notable inversió tèrmica durant les hores nocturnes. Si bé els darrers dies de setembre l'ambient ja era càlid per l'època de l'any a Catalunya, va ser a partir del dia 3 d'octubre quan la temperatura va pujar encara més a les capes baixes de l'atmosfera. Això ha propiciat que els dies 3 i 4 d'octubre s'hagin superat els 30 ºC de temperatura màxima a molts sectors del litoral i prelitoral, en algunes zones baixes de l'interior com el pla de Bages o la plana de Vic, i fins i tot en alguns punts del Prepirineu com ara la conca de Tremp.

A banda de la temperatura diürna, cal destacar la notable inversió tèrmica que s'està enregistrant durant les hores nocturnes des de fa més d'una setmana, que implica temperatures mínimes molt altes per l'època de l'any a les zones elevades i, en canvi, nits molt més fresques a les fondalades. La predicció meteorològica pels propers dies indica que les altes pressions i l'absència de pluja es veuran interrompudes pel pas d'un sistema frontal entre divendres i dissabte, que donarà lloc a una notable davallada de la temperatura i l'entrada de vent del nord, que bufarà fort a l'Empordà, a les Terres de l'Ebre i als cims del Pirineu. També portarà algunes precipitacions que podran afectar punts de la meitat nord i est del país. A partir de diumenge l'anticicló tornarà a afectar Catalunya i de nou estabilitzarà l'atmosfera durant l'inici de la setmana vinent.

Data de Publicació 06 Octubre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalunya , meteorologia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.