Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 2 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Millores pel nou curs escolar

Ensenyament ha presentat les principals novetats del curs com lluitar contra el fracàs escolar, enfortir la FP o reforçar l'anglès

1 fotos

El Departament d'Ensenyament ha presentat les principals novetats per al proper curs escolar 2011-2012. El curs començarà amb 1.545.773 alumnes de tots els règims i modalitats, dels quals 1.280.232 són de règim general. El curs presenta novetats destacades com ara l'enfortiment de la Formació Professional, el reforç de l'anglès, l'aposta per la digitalització a les escoles, una major relació entre família i escola i l'activació de la cultura de l'esforç.

Totes aquestes novetats del curs tindran com a objectiu últim la lluita contra el fracàs escolar. I en aquest sentit la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que per aconseguir-ho s'incidirà en tres aspectes: la detecció precoç de les dificultats, el Suport Escolar Personalitzat (SEP) i el foment de la lectura. Cal destacar però que enguany s'arriba al rècord d'alumnes inscrits amb el mateix nombre de professors.
 
 

Aposta per la Formació Professional

 
En el marc de la lluita contra el fracàs el Departament d'Ensenyament amplia l'oferta de formació professional en 12.650 places, fet que suposa una ampliació del percentatge d'alumnes que segueixen estudiant a partir dels 16 anys. També es creen noves titulacions adaptades a les noves necessitats. L'objectiu és ampliar l'oferta formativa a l'alumnat un cop acabada l'etapa obligatòria.

A la Formació Professional s'implantarà l'anglès en totes les titulacions, amb l'objectiu de fomentar el coneixement d'una tercera llengua entre l'alumnat i la seva futura inserció professional.
 
La major oferta en FP també es concreta en àmbits com l'ensenyament a distància: l'Institut Obert de Catalunya creix un 34% respecte el curs passat oferint 54.726 matrícules.
 

65.599 alumnes més que el curs anterior estudiaran anglès

 
El nou impuls de l'anglès suposarà que un total de 65.599 alumnes més que el curs anterior puguin aprendre aquesta tercera llengua.
 
Així, en els estudis de FP, 86.566 alumnes faran anglès, fet que significa 62.982 alumnes més que en el curs anterior.
  
 

Digitalització i implicació de les famílies, altres eixos

 
La digitalització dels centres també és objectiu del nou curs. El Departament lliurarà centres docents un total de 3.056 de pissarres digitals interactives. Ensenyament, a través de l'EduCAT 2.0, dota a escoles i instituts de tecnologia digital i fa possible compaginar llibres de text amb els continguts digitals. D'aquesta manera, els centres de primària rebran 16.267 ordinadors tipus netbook i 1.482 pissarres digitals interactives.
 
En l'educació secundària, cal distingir els centres participants fins ara a l'1x1 que rebran 11.201 ordinadors en propietat del centre, es cofinançaran 34.450 ordinadors propietat de les famílies i es repartiran 1.124 pissarres digitals interactives. Pel que fa als instituts que no havien participat a l'1x1 i que ara s'incorporen a l'EduCAT 2.0, se'ls dotarà amb 450 pissarres digitals.

 

Més centres i manteniment de la plantilla

 
Per atendre l'alumnat Ensenyament disposarà de la mateixa plantilla de professorat que el curs passat, un total de 67.054 docents. Davant les circumstàncies especials, el Departament ha garantit el manteniment de la mateixa plantilla docent per a fer front a l'increment de l'alumnat.
 
Aquest curs hi ha un total de 3.271 centres públics. En aquest sentit s'han construït 38 nous centres, se n'han rehabilitat i/o ampliat 23 més, i 262 centres s'han beneficiat d'actuacions de millora. Cal destacar que aquest curs es redueix el nombre de mòduls prefabricats, passant de 1.057 del curs 2010-2011 als 1.015 mòduls el curs 2011-2012.

 

Data de Publicació 07 Setembre de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " centres educatius , Educació , Generalitat "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.