Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 0 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

Artur Mas i Felip Puig arriben al Parlament amb helicòpter

Una mobilització d'indignats acampats al parc de la Ciutadella impedia l'entrada als diputats i alguns d'ells han estat agredits

  • Cartell
1 fotos

Havia de ser una mobilització pacífica i no violenta, però finalment ha acabat amb una batalla campal. Indignats i Mossos d'Esquadra s'han enfrontat aquest matí davant el Parlament i posteriorment els indignats no permetien l'entrada dels diputats a la cambra. Els Mossos d'Esquadra han carregat amb porres i pilotes de goma, mentre els acampats han ruixat alguns diputats amb pintura com Montserrat Tura o els han tirat pells de plàtan. Artur Mas i Felip Puig han arribat al Parlament amb helicòpter per evitar aldarulls.

Prop d'un miler de persones han acampat aquesta nit al parc de la Ciutadella per aquest matí impedir l'entrada dels diputats al Parlament, on s'estant debatent els pressupostos per aquest 2011, els primers del govern d'Artur Mas. Prèviament, els indignats havien fet arribar una carta als diputats demanant-los que no assistissin a la sessió, però cap n'ha fet cas. Després de la repressió policial per desbloquejar els accessos al parc que han patit els indignats, hores després han començat a arribar els diputats, que han estat increpats amb empentes, pells de plàtan i ruixats amb pintura. Artur Mas, Felip Puig i altres diputats han assistit a la cambra amb helicòpter. La majoria dels diputats ha condemnat els aldarulls provocats mentre altres indignats han assegurat que es tracta de grups minoritaris els que han increpat als parlamentaris. La bandera de la no violència i del pacifisme sembla esvair-se.

 

Assemblees de barris a Lleida

Mentrestant, a Lleida, les assemblees ja s'han dividit en barris per fer més efectiu el moviment i arribar a propostes concretes. De moment ja han arribat a un consens sobre els privilegis polítics, privilegis de la banca i banquers i els de les grans fortunes. També s'ha arribat a un consens sobre el dret a la vivenda. D'altra banda, una desena d'indignats que van patir lesions durant l'operació policial de "neteja" de la plaça Ricard Vinyes presentaran una querella als jutjats de Lleida contra els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la pròpia Paeria. L'alcalde ha declarat que no va ser una càrrega desproporcionada. Tot i això arriba després que dissabte, el dia de la investidura, centenars d'indignats es dirigissin a la plaça Paeria durant el ple d'investidura per protestar pel sistema polític. Cal destacar, però, que no va ser una mobilització en nom dels indignats ni de l'assemblea, sinó que l'assistència va ser a títol individual. El mateix va passar en moltes ciutats del país amb les respectives sessions d'investidura.

 

Mirada a Grècia

D'altra banda, tot i que els fets de Grècia no estant tenint ressò als mitjans de comunicació, el moviment Democracia Real Ya ha convocat concentracions a totes les ambaixades gregues del país a les 19h per recolzar la situació grega. Avui hi ha vaga general per protestar contra les retallades abusives del govern. De moment, les administracions i els transports, tant urbans com marítims, es veuen seriosament afectats per l'aturada. Els manifestants volen fer una cadena humana al Parlament, coincidint amb el debat per aprovar les mesures d'estalvi. A aquesta vaga, s'hi suma el moviment dels indignats grecs, que des de fa 20 dies es manifesten pacíficament a les principals places del país. Segons DRY, el govern grec ha venut totes les terres, serveis públics i privats d'acord amb les exigències del FMI, BCE i UE. 

 

Enllaç de la concentració del parc de la Ciutadella

 

 

 

Data de Publicació 14 Juny de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " acampadalleida , Generalitat , Mossos d'Esquadra , Partits polítics , spanishrevolution "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.