Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

De la innocència a la rebel·lia

1 fotos

Tenen canvis d'estat d'ànim constants, viuen en la cultura del risc i aparentment són adults però encara els falta un llarg camí per madurar. Per desgràcia d'alguns i algunes no venen amb un manual d'instruccions però sempre va bé tenir alguns consells. Per si alguns encara no us n'heu adonat, totes aquestes característiques corresponen a un sol ser: l'adolescent.

Rosa M. Pérez, doctora en psicopedagogia, experta en assessorament familiar i autora del llibre de Gusanos a Mariposas, la metamorfosis de la adolescencia, va oferir una xerrada a Lo Casino l'11 d'abril per orientar als pares i mares a l'hora de tractar el seu fill adolescent. Pérez va assenyalar d'una manera molt clara l'inici d'aquesta etapa i és quan els pares deixen de saber què fan, què pensen o què els preocupa i es nota un distanciament entre les dues parts.

Els defineixen els canvis d'humor, la passió pel risc i l'aparença. En aquests canvis d'actitud, Pérez va explicar que no és convenient entrar al seu nivell d'enuig i esperar que ell o ella estigui disposat a dialogar i conversar per fer-ho. Pel que fa al desig de fer allò arriscat, és millor mirar-s'ho des de lluny perquè sinó es pot caure en la sobreprotecció i provocar més distanciament amb l'adolescent. Per últim, Pérez va afirmar que avui dia tenen més llibertats que responsabilitats i que aquesta tasca correspon als pares invertir-la.

Com a indicacions bàsiques, tot i que cada adolescent és completament diferent, Pérez va aconsellar dialogar amb el jove però no només dels estudis acadèmics -equivalent a la feina de l'adult-, sinó també de com se sent, però fer-ho d'una manera subtil. El més important és ser conseqüent amb el que un diu o promet perquè del contrari es pot provocar una disminució important de l'autoritat dels pares. Per últim, limitar, prohibir i negociar són accions que s'haurien de dur a terme sovint tot i que no sigui fàcil.Data de Publicació 17 Abril de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , Educació "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.