Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 0 + 9 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Actualitat

Enrere

CiU pren posicions al sud del Segrià

1 fotos

El partit dels convergents ha sortit reforçat en les darreres eleccions municipals. Ho ha fet en el conjunt de Catalunya, però és un fet que també es reflecteix als pobles del sud de Segrià. En total, de 14 pobles, CiU ha tret 64 regidors, enfront els més de 20 del PSC o d'ERC, que els segueixen de lluny. A més, en el conjunt lleidatà, la Diputació de Lleida tornarà a agafar els colors blau i taronja per majoria absoluta de Convergència. En municipis com Maials o Soses, la tendència de l'anterior legislatura amb el PSC com a primera força política s'inverteix per deixar pas a CiU com a candidats a l'alcaldia, igual que a Montoliu els convergents guanyen dos regidors i ERC en perd dos. No passa el mateix a Alcarràs, on després de 16 anys d'un consistori convergent, canviarà la seva composició gràcies a la pujada d'ERC, que guanya 3 regidors i empata amb CiU.

Aitona ha decidit continuar amb Rosa Pujol com a alcaldessa i dotar-la de 2 regidors més per tal d'arribar a la majoria absoluta. CiU treu 6 regidors, ERC 4 i PPC 1.

Albatàrrec es manté igual que les eleccions de 2007 amb 8 regidors de Convergència i Unió i canvia el que tenia d'ERC-AM al consistori per 1 del PPC.

Alcarràs ha apostat fort per ERC amb Miquel Serra al capdavant. Després de 16 anys amb un ajuntament convergent, sembla que podria arribar un canvi si finalment ERC i PSC arriben a un pacte per tal de desbancar al fins ara alcalde Gerard Serra. CiU perd 2 regidories i es queda amb 5, ERC en guanya 3 i es queda amb 5 també, PSC en perd un i es queda amb 2 i el PP manté una regidoria.

A Gimenells i el Pla de la Font podria haver-hi aquesta vegada un canvi de govern si PSC i CiU pactessin, ja que Ciutadans, el partit fins ara a l'alcaldia, perd un regidor i CiU en guanya un. Ciutadans treu 4 regidors, CiU 3 i PSC 2.

A La Granja d'Escarp continua el bipartidisme, però aquest cop entra el PPC. El partit que fins ara estava al consistori, IGE-AM, desapareix, deixant el camí lliure per CiU i PPC. La majoria absoluta se l'emporta CiU amb 6 regidors enfront 1 del PPC.

Maials sembla tenir-ho molt clar i aposta per un govern convergent. CiU guanya 3 regidors, mentre que el PSC en perd un. 6 regidories seran per CiU i 3 pel PSC.

Massalcoreig portarà a l'alcaldia el cap de llista de Independents per Massalcoreig, vinculats al PSC. IM s'emporta 4 regidories, mentre CiU es queda amb 3.

A Montoliu disminueix la presència d'esquerres, tot i que segueix a l'alcaldia. ERC perd 2 regidors i es queda amb 4 i CiU en guanya 2 i es queda amb 3.

Sarroca es manté la composició municipal, encara que CiU guanya un regidor i arriba a 5 i PSC en perd un i es queda amb 2.

CiU perd posicions a Seròs, on ERC en surt reforçada. ERC guanya 6 regidors, un més que al 2007, mentre que CiU en perd un i es queda amb 2. Independents per Seròs manté la única regidoria que tenia.

A Soses s'inverteix la tendència i CiU passa per davant del PSC. Els convergents s'emporten 5 regidories, enfront les 3 del 2007; el PSC es queda amb 3, enfront les 4 que tenia; i la coalició d'ERC amb Reagrupament només aconsegueix un regidor. 

A Sudanell la cosa ja estava cantada ja que només es presenta una candidatura, igual que al 2007. Josep Mª Sanjuan continua com a alcalde durant 4 anys més.

Finalment, Torres de Segre manté la composició que tenia. PSC aconsegueix 6 regidors, CiU 3, PPC 1 i ERC 1.

Ara caldrà veure quins moviments fa cada partit i amb quins acords arriben amb la resta cada un d'ells. No serà fàcil per tots els alcaldes i alcaldesses que agafen amb il·lusió la tasca que els veïns i veïnes li han confiat ja que la situació econòmica és ben coneguda per tots. Si més no, les ganes i l'empenta de ben segur que no hi faltaran.

 

Enhorabona a tots els candidats/es!

 

 

Resultats eleccions per municipi

 


Data de Publicació 22 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " ajuntaments , eleccions , pobles del Segrià "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.